Najbolja Krema za bol i gel za bolove

Krema za bol ili gel za bolove, sigurno ste čuli za te proizvode a verovatno i koristili. Kao što se se sigurno pitali koja je najbolja krema za bolove u kolenu, kuku, ramenu i sl. 

Bolovi u predelu leđabol u kolenubol u kuku ili nogu i ruku uopšte smatraju se veoma čestim zdravstvenim problemom sa kojim su suočene gotovo sve odrasle osobe u nekom životnom preiodu. Iako njihov intezitet neretko varira, oni su često toliko neprijatni da zbog njih pacijenti nisu u stanju da se kreću i obavljaju svakodnevne aktivnosti.

U većini slučajeva tegobe mogu da se ublaže primenom topikalnih lekova poput krema ili gelova. Od kojih su najznačajnije one sačinjene od prirodnih sastojaka, čiju delotvornost dokazuju brojna medicinska istraživanja i zadovoljni pacijenti koji potvrđuju da su im ti proizvodi ublažili bol i olakšali život.

Velika prednost primene gelova je što sa manjom koncentracijom na mestu primene lokalno može da se postigne bolji efekat

Sve što omogućuje smanjenje upotrebe štetnih analgetika smanjuje rizike i opasnosti povezane sa njihovom upotrebom i dobro je za zdravlje!

Krema za bol i gel za bolove

U borbi protiv hroničnog i akutnog bola prioritet treba da imaju prirodni tj. organski preparati, koji se sve češće prave od organskih elemenata (prirodnog porekla, prethodno netretirani herbicidima, pesticidima i drugim hemijskim aditivima kao i sintetičkim đubrivom) ekstraktovanih iz lekovitih biljaka ili pčelinjih proizvoda, jer oni iz tog razloga ređe uzrokuju alergijske reakcije a bogati su korisnim antioksidansima.

Kombinovani produkti nastaju spajanjem ekstrakta lekovitih biljaka (gavezhajdučka travamenta, bosvelija i sl.) a nekad i elemenata iz pčelinjih i drugih proizvoda i naučno proverenih dodatnih jedinjenja.

Koja su poželjna svojstva krema za bol i gela za bolove

Postoji nekoliko poželjnih svojstava svake kreme ili gela protiv bolova, neke imaju samo jedno, bolje imaju više a najbolji imaju sve kao npr. Orthogol gel.

  • ANALGETIČKO – je prvo i najvažnije da krema ili gel protiv bola umanjuje ili uklanja bolove u regiji gde se primenjuje
  • ANTIINFLAMATORNO – da smanjuje upalu 
  • ANTIEDEMATOZNO  da smanjuje otok odnosno edem tkiva
  • ANTIARTRITIČNO – da umanjuje ili usporavaja artrotične procese koji dovode o oštećenja hrskavica i zglobova
  • REGENERIŠE – da pospešuje ili direktno pomaže procese obnavljanja i zarastanja tkiva

Druga grupa ovih preparata su preparati koji sadrže veštačke sastojake. Među njima najčešći su natrijum lauril sulfat, parabeni i mineralna ulja. Nakon njihove dugoročne upotrebe mogući su neželjeni efekti nalik na iritaciju kožu kao i hormonski disbalans, a dokazano je I da su mnogi od njih su kancerogeni.

Najbolja krema za bol u kolenu, ramenu, skočnom zglobu, peti, laktu, ruci

po preporuci ortopeda Orthogol gel je najbolja krema za bol u kolenu, ramenu, laktu, ručnom zglobu, skočnom zglobu, peti i leđima.

PRIRODNI SASTOJCI KREMA ZA BOLOVE

Među njima su posebno poznati I istaknuti:

1.       Crvena (ljuta) paprika (Capsicum, različite vrste) sadrži čudesnu hemikaliju koja oslobađa bola, nazvanu kapsaicin koji je dovoljno moćan da već i njegova mala količina predstavlja aktivni sastojak nekih snažnih farmaceutskih analgetika za spoljašnju upotrebu.

2.       Naučno je potvrđeno da nana (menta) ima važnu ulogu u ublažavanju bolova, pa od nje još stari Grci i Kinezi pravili osvežavajuće obloge i koristili ih za ublažavanje bolova. Neki je upoređuju čak i sa snagom morfijuma! Opušta mišiće i smanjuje postojeću upalu.

3.       Gavez ili volovski jezik predstavlja jednog od najdragocenijih prirodnih saveznika koji pomaže pri lečenju reumatskih bolova, istegnuća, gihta, pa čak i preloma kostiju, jer ima izuzetnu moć ubrzavanja srastanja prelomljenih kostiju.

4.       Ren danas predstavlja jedan od najvažnijih sastojaka krema protiv bolova, presudan je I neizostavan u ublažavanju bolova u leđima. Uz pomoć rena se uspešno tretiraju ne samo reumatski bolovi, već i oni koji zahvataju nerve i mišiće.

5.       Otrov pčela (apitoksin) smatra se izuzetno efektnim sastojkom krema namenjenim za bolove u leđima zahvaljujući snažnom analgetičkom delovanju. Dokazano je da pčelinji otrov ima čak 50 puta jače dejstvo od novokaina.

Sredstva za otklanjanje ili ublažavanje bola u vidu gela, greju ili hlade prema potrebi. Gel na bazi korena gaveza ima jako protivupalno dejstvo, te se preporučuje kod iščašenja i uganuća. Korišćenjem sprejeva ili masti sa posebnom patentiranom tehnologijom za opuštanje zglobova i mišića, pojačava se dejstvo terapije koju uzimate.

Uzimajući sve navedeno u obzir mi preporučujemo:

HYALFIT GEL rashlađujući gel
sa hijaluronskom kiselinom

HYALFIT GEL SA CAPSAICINOM
Gel sa grejnim efektom

1.     Gavez krema

Pomaže kod tegoba kao što su upala mišića i bol u leđima, pospešuje cirkulaciju i koristi se kod hroničnog artritisa, upale tetiva, traumatskog otoka, istezanja i kontuzije.

Delotvorna je za bolove u leđima, ramenima, nogama i zglobovima, kod bolova u mišićima i zglobovima, za oporavak napete muskulature. Urokuje efekat zagrevanja i pomaže pri opuštanju posle sporta, povećanog opterećenja ili napetosti.

2.       Konjski balzam

Konjski balsam preporučuje se kod reumatskih promena, bolova u koštano zglobnom sistemu,slabe cirkulacije, problema sa venama, uganuća, grčeva i modrica. Sadrži ricinusovo ulje, kamfor, mentu, ruzmarin, divlji kesten i arniku koji pospešuje cirkulaciju i neguju kožu.

3.       Alpska krema

Alpenkräuter je prirodna krema namenjena ublažavanju i otklanjanju svih vrsta bolova, karakteristična po svom veoma prijatnom svežem mirisu, plavo-zelene boje. Alpska krema – Alpenkräuter je sastavljena od brojnih lekovitih biljaka kao što su: menta, ruzmarin, iglice sibirskog bora, eukaliptus, lavanda i dr. Efikasna je kod ublažavanja bolova u leđima i ukočenosti, kod reumatskih obolenja, bolova u mišićima i zglobovima kao i oporavak nakon preloma, uganuća i istegnuća

4.       Antibol

Antibol delotvorno uklanja tegobe kod bolova u leđima, ramenima, vratu, kolenima, skočnim i drugim zglobovima, u kratkom roku pospešuje oporavak od povreda nastalih usled udaraca, uganuća i drugih sportskih povreda. Odlične rezultate daje i u uklanjanju tegoba kod: artritisa, išialgije, artroze, gihta kao i kod drugih oboljenja reumatskog porekla.

5.       Biofreeze gel

Biljni ekstrakti Biofriz predstavljaju analgetičnu komponentu koja blagotvorno deluje na povređeno i oštećeno tkivo, u smislu lokalnog analgetičkog efekta. Bol uklanja brzo i efikasno. Prodire duboko i obezbeđuje produženo dejstvo. Brzo i efikasno uklanja sve vrste bolova i grčeva uz prijatan osećaj hlađenja. Podstiče cirkulaciju i olakšava tegobe nastale kao posledica proširenih vena: bol, otok, napetost, trnjenje, grčeve, pucanje kapilara, osećaj “teških nogu”. Pomaže kod sportskih povreda, istegnuća i uganuća

Prilikom odabira kreme za bol neophodno je obratiti pažnju na čitanje teksta na nalepnici koja opisuje sadržaj. Preparate sa neprirodnim sastojcima trebalo bi odmah prepoznati i u početku odbaciti, pa potražiti one pripremljene od komponenata prirodnog porekla.

Uputstva proizvođača o čuvanju kreme i njen rok trajanja su od presudnog značaja. Naime, postoji određena temperatura na kojoj je potrebno držati kremu kako se ne bi izgubila njena tekstura ili uništili lekoviti sastojci.

Najbolja krema za bolove u kolenu Orthogol Gel

Orthogol gel

ORTHOGOL SVE ŠTO ŽELITE I SVE ŠTO GEL TREBA DA BUDE.

Potrudili smo se da ponudimo total care gel sa najpotentnijom mogućom formulom.

Orthogol gel je jedinstven proizvod.

Nastao je kao rezutat višedecenijskog naučnog, kliničkog i praktilčnog korisničkog iskustva.

Izdvojili smo najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Sastojci dokazano omogućuju olakšanje bola, otoka i ubrzavanju zarastanja. 

Vaš asistent za najbrži oporavak

Orthogol gel

Pažljivo odabrana kombinacija prirodnih sastojaka ima za cilj blagotvorno dejstvo na:
 
ublažavanje bola i otoka, 
cirkulaciju,
održavanje zdravlja zglobova i mišića, 
podsticanje regeneracije hrskavice, 
podmazivanje zglobova, 
ubrzanje oporavka kod povreda, 
podliva, 
preloma, 
sportskih povreda i upala mišića i tetiva. 

Prirodna najbolja krema za bol u kolenu, kuku, ramenu ... ORTHOGOL gel

Orthogol Gel moćna kombinacija sastojaka 

Najbolje iz prirode (Gavez, Divlji kesten, Hajdučka trava, Aloe vera, Boswellia, Mentol) potvrđena lekovita svojstva još iz antičkog doba. po preporuci ortopeda Orthogol gel je najbolja krema za bol u kolenu, ramenu, laktu, ručnom zglobu, skočnom zglobu, peti i leđima.
 
Najbolje od nauke, istraživanjima potvrđeni sastojci za suplementaciju, podršku i oporavak zglobova, hrskavica, mišića tetiva (Hijaluronska kiselina, Kamfor GlukozaminMSMVitamin E, Alantoin)

ANALGETIČKO, ANTIINFLAMATORNO, ANTIEDEMATOZNO, ANTIARTRITIČNO, REGENERIŠE

kako deluje Orthogol Gel

Dejstva

analgetski UBLAŽAVA bol i otok

Orthogol gel ublažava bol na mestu primene. Aktivni sastojci prodiru u željenu regiju i ublažavaju tegobe. Deluje bez neželjenih efekata kod reumatskih bolova i oštećenja zglobova, bol u vratu, bol u ramenu, bol u kolenu, bol u skočnom i ručnom zglobu, bol u leđima, bol u kuku, lumbago, lumboišijalgija, išijas.

antinflamatorno suzbija upalu

Zapaljenje je glavni uzrok bola, otoka, propadanja hrskavice i ukočenosti zglobova.

Blagotvorno dejstvo sastojaka omogućuje smanjenje upale i ubrzanje procesa regeneracije

ANTIEDEMATOZNO SMANJUJE OTOK

Orthogol gel ima snažan potencijal za redukciju, ublažavanje otoka i pospešivanje mikrocirkulacije na mestu primene.

Ima više sastojaka u gelu koji deluju na smanjenje otoka, koje ubrzava oporavak.

Anti osteoartritis i artroza

Više sastojaka gela kiseline ima snažno antiinflamatorno i analgetičko delovanje, tako olakšavanu tegobe i usporavaju propadanje hrskavice. Za razliku od NSAIL ne dovode do neželjenih efekata.  Osim toga, divlji kesten, hajdučka trava i indijski tamjan poboljšavaju cirkulaciju i dotok krvi, što dodatno pomaže artritičnim zglobovima. Može da se primeni kod svih osteoartritisa i artoze malih i velikih zglobova.

Regeneriše revitalizuje hrani tkiva

Orthogol gel sadrži sastojke koji su glavni gradivni elementi zglobova, mišića, tetiva, hrskavice, direktnim prodorom na mestu primenu omogućuju bolju reparaciju, regeneraciju i revitalizaciju povređenih i oštećenih tkiva.

11 u 1 originalna formula.

ORTHOGOL gel

Naš izbor su najbolji suplementi 
 
11 u 1 originalna formula 

Sastojci koji brzo prodiru i dugo deluju gde su najpotrebniji.
Naš tim za pobedu 11 u 1

Gavez, Divlji kesten, Hajdučka trava, Aloe vera, Boswellia, Mentol, Kamfor, Hijaluronska kiselinaGlukozaminMSM,
Vitamin E, Alantoin

krema za bol orthogol gel kome se preporučuje

ORTHOGOL preporuke za primenu:

bol u zglobovima

oštećenja hrskavice zgloba

oticanja i povreda zgloba

upala mišića posle napornog rada ili treninga

reumatski bolovi

bol u vratu, bol u ramenu, bol u kolenu., bol u skočnom i ručnom zglobu, bol u leđima, bol u donjem delu leđa

bolovi izazvani preopterećenjem

povreda ligamenata i tetiva

ruptura mišića

tokom oporavka posle preloma

lumbaga, išijasa i artritisa

uganuća, istegnuća i iščašenja

kod svih sportskih povreda

Najbolja krema za bolove u ledjima forum

fastum gel

fortinn gel


najbolji gel protiv bolova
najbolji gel za bolove u ledjima
najbolji gel za bolove u ledjima
hladni gel za bolove
topli gel za bolove
gavez gel
orthogol gel
ortogol krema
najbolja krema za artritis
joint md
arthro complete

rheumon gel

brufen krema
khan voltaren gel
biofreeze gel
biofreeze gel cena
lioton gel
gel za otok
gel za ukočenost
gel za zglobove
krema za zglobove i hrskavicu
gel za zglobove i kosti
najboja krema za artritis
najmoćniji lek za bolne zglobove
deep relief
alpska krema mast
konjski gel arthrostop
artox gel
Cpain gel counterpain gel
voltaren emulgel
antiobol
nodol krema
no-dol gel
zglobex gel
beinwell gel
hyalfit gel hladni
hyalfit gel topli
rheuma gel
gavebol
urimil gel

Podelite ako vam se dopalo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije

PRP

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 

BMAC za zglobove

POKLON za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti