Najbolji suplementi za zglobove i hrskavice

Koji su to najbolji suplementi za zglobove

Najbolji suplementi za zglobove i hrskavice su zapravo kombinacije određenih dodataka tj sastojaka koji imaju pozitivna dejstva na zdravlje zglobova i hrskavica.

Najpoznatiji i najbolje proučeni su glukozamin, hondroitin, hijaluron. vitamin C, bosvelija tj. indijski tamjan i sl.

najbolji suplementi za zglobove i hrskavicu prirodni vitamini za zglobove i hrskavice

Najpoznatiji  suplementi za zdravlje zglobova

 1. Glukozamin: Ovaj suplement se često koristi za podršku zdravlju hrskavice i zglobova. Glukozamin se smatra gradivnim blokom hrskavice i može pomoći u smanjenju bolova i poboljšanju pokretljivosti zglobova.

 2. Hondroitin: Često se koristi u kombinaciji sa glukozaminom. Hondroitin takođe pomaže u očuvanju hrskavice i podržava zdravlje zglobova, smanjujući bol i poboljšavajući pokretljivost.

 3. Vitamin C: Ovaj vitamin je važan za proizvodnju kolagena, koji je bitan za zdravlje hrskavice i vezivnog tkiva u zglobovima.

 4. Vitamin D: Ključan je za zdravlje kostiju i može pomoći u očuvanju zdravlja zglobova.

 5. Bosvelija (bosvelična kiselina): je biljni ekstrakt indijskog tamjana koji se tradicionalno koristi za smanjenje upale i olakšavanje bolova u zglobovima.

 6. Hijaluronska kiselina: Pomaže u održavanju hidriranosti i elastičnosti hrskavice.

Najbolji suplementi za zglobove su kombinacije kao ORTHOGOL

Glukozaminhondroitinhijaluron, bosvelija u jednoj kapsuli imaju veća pozitivna dejstva nego kada ih uzimate posebno i to u mnogo većim dozama. Visoke doze nekih suplemenata mogu čak da imaju neke neželjene efekte, zato su optimalne kombinacije u velikoj prednosti.

Kombinacije suplemenata pružaju sinergijski efekat za podršku zdravlju zglobova i hrskavice. 

Sinergija znači da su u kombinaciji jači i imaju bolje efekte nego kad se uzimaju posebno!

Zato je ORTHOGOL naša prva preporuka za suplementaciju i čuvanje zdravlja zglobova.

najbolji suplementi za zglobove prirodni lek vitamini kolagen za zglobove orthogol glukozamin hondroitin hijaluron

Da li je kolagen dobar za zglobove i da li izaziva gojenje

Kolagen je protein koji se prirodno nalazi u ljudskom telu i igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože, zglobova, kostiju i drugih tkiva. Suplementi kolagena postali su popularni zbog svoje potencijalne koristi za kožu, kosu, nokte i zdravlje zglobova. Kolagena im više tipova i kao suplement je definitivno dobar za kosu, kožu i nokte. Kad su u pitanju zglobovi postoje mišljenja da je mnogo bolje uzimati suplemente koji daju gradivne materije i podstiču proizvodnju kolagena za zglobove u telu

Kada je zdravlje zglobova i hrskavice u pitanju ne preporučuje se prekomerno povećanje telesne težine, odnosno ako postoji preporučljvo je telesnu masu redukovati na neke optimalne vrednosti kako bi se smanjilo nepotrebno opterećenje na zglobove. Odatle neko postavlja pitanje da li kolagen utiče na gojenje.

Kolagen i gojenje

Što se tiče povezanosti suplemenata kolagena sa gojenjem, uopšteno, suplementi kolagena, gde je prisutan u malim dozama, ne bi trebalo direktno da utiču na gojenje, osim ako u njihov sastav nisu dodati drugi sastojci koji sadrže kalorije ili šećer.

Međutim, neki ljudi mogu primetiti povećanje težine ili promene u težini nakon uzimanja suplemenata kolagena iz različitih razloga:

 1. Zadržavanje vode: Kolagen može povoljno delovati na hidrataciju kože, što može rezultirati zadržavanjem vode u organizmu. To može dovesti do povećanja telesne težine, ali ne nužno do stvarnog gojenja.

 2. Promene u apetitu: Za neke ljude, poboljšanje zdravlja kože i zglobova koje donosi kolagen može rezultirati povećanjem apetita ili osećajem zadovoljstva, što može dovesti do konzumiranja više hrane i, posledično, do povećanja telesne težine.

 3. Sastojci suplemenata: Neke vrste suplemenata kolagena mogu sadržavati dodatne sastojke poput šećera, kalorija ili drugih aditiva koji mogu uticati na telesnu težinu ako se uzimaju u velikim količinama.

 4. Promene u metabolizmu: Za neke ljude, uzimanje bilo kog suplementa ili dodatka ishrani može izazvati reakcije u organizmu koje mogu uticati na metabolizam i eventualno dovesti do promene telesne težine, ali ovo varira od osobe do osobe.

 
najbolji suplementi za zglobove prirodni lek vitamini kolagen za zglobove orthogol glukozamin peptan joint hondroitin hijaluron

Kada se preporučuje uzimanje vitamina za zglobove

Najbolji suplementi za zglobove se preporučuju za:

 • uklanjanje bolova u kostima, zglobovima i mišićima,
 • smiruju upale, hrane kosti i zglobove
 • u cilju očuvanja zdravlja zglobova,
 • očuvanja pokreta, 
 • regeneracije već nastalih i
 • usporenja nastajanja novih oštećenja.
 
 

Kako se pronalaze najbolji suplementi za zglobove

Danas je lako da pronađete brojne suplemente, a odlučujete se po preporuci lekara ili pretragom i informisanjem sa interneta ili drugih medija.

Pre uzimanja bilo kakvih suplemenata, preporučljivo je da se konsultujete kako biste dobili preporuke prilagođene vašem zdravstvenom stanju i individualnim potrebama. 

Takođe je važno odabrati kvalitetne proizvode od pouzdanih proizvođača (Orthogol se proizvodi u EU Slovenija GMP sertifikat) kako biste bili sigurni u njihovu efikasnost i sigurnost.

suplementi za osteoartritis

artritis, artroza, bol i otok zgloba, bol u kolenu, bol u kuku, bol u ramenu, bol u zglobu, tablete za kičmu, tablete za koleno, boswellia, coxarthrosis, glukozamin, gonarthrosis, hondroitin, hondroitin sulfat, hrskavica, indijski tamjan, kolagen, lek za kosti i zglobove, za obnavljanje hrskavice kolena, lek za obnavljanje hrskavice, kolena msm, najbolji suplement za zglobove najbolji suplement za zglobove forum, obnavljanje hrskavice, prirodni lek za za zglobove i kosti, prirodni lek za zglobove na rukama, prirodno sredstvo za zglobove, suplement za zglobove, tablete protiv bolova u zglobovima, tablete za obnavljanje hrskavice u kolenu, zaštita zglobova, 

najbolji suplement za zgobove i hrskavicu 

orthogol, ortogol za zglobove, ortogol, peptan kolagen, kolagen peptan iskustva, geladrink, geladrink fast, artrhostop, artriflex, osteo bi-flex, arthronal, cartinorm, cartinorm biokolagen, joint ace, joint MD, joint md revolution, nodol, no-dol max, dona prašak, hyalfit, collacare, vitalon activ, exedol, osteo-flex, vitamix, aveflex, elasti joint, silver bones, alpen flex, artriflex, curcumawell, nerita, kurkuma forte, k2d3, zglobex, doloactiv, movens springwell, colafit, fortinn, suoer collagen C, jointace collagen

Podelite ako vam se dopalo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

najbolje za zglobove

Orthogol kapsule i gel

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti