Haglundova peta

Haglundova peta deformitet zimska peta

Haglundova peta ili haglund deformacija je stanje gde nastaje koštana izraslina na peti kod pripoja Ahilove tetive, uz pojavu otoka i bola.

Postoji više sinonima za ovo bolno stanje pete. To su Haglundova bolest, Haglundov deformitet, zimska peta, haglundov sindrom, pump-bump peta, hronična inserciona tendinopatija ahilove tetive i dr.

U Dr Dren dijagnostikujemo i tretiramo sve tipove Haglund bolnih peta.

 

haglundova peta i bol u peti

Haglundova peta i bol u peti

Haglundova peta je čest razlog za bol u peti. Bol u peti pored Haglund pete mogu da uzrokuju i druga stanja Ahilove tetive, tendinitis i povrede ahilove tetive, petni trn i ostala. Ponekad su u pitanju i kombinacije ovih stanja.

U Dr Dren smo često u prilici da lečimo i kad je potrebno operišemo bolna stanja pete i stopala.

Haglundov deformitet često dovodi do značajnih tegoba. Ponegde se za ovo stanje sreće i termin zimska peta.

Najčešći simptomi i tegobe vezane za Haglund petu to jest Haglundov sindrom su bolovi u peti, u listu, Ahilovoj tetivi i stopalu. Zatim problem je otežano kretanje a čest je problem i pronalaženje adekvatne obuće, koja ne pojačava bol u peti.

Lečenje i operacije za Haglund petu

Haglundova peta iskustva i lečenje

Tretman za Haglundovu petu, retrokalkanearni burzitis i tendinitis Ahilove tetive može da bude neoperativni i operativni. 

U slučajevima kad Haglundov deformitet uznapreduje jedino operativno lečenje može da omogući bezbolan, normalan hod i korišćenje normalne obuće.

Kad je potrebna operacija i kakve su to operacije

Operacija je neophodna kad je stanje uznapredovalo, bolovi izraženi, otežano je nošenje obuće a prisutna su i oštećenja Ahilove tetive. 

Operacije za haglund petu izvodimo artroskopski i otvoreno. Operaciju Haglundove pete u Dr Dren najčešće izvodimo u lokalnoj anesteziji i kao jednodnevnu hirurgiju. U Dr Dren u mogućnosti smo da tretiramo ovo stanje savremenim metodama od najlakših do najsloženijih i velikih izraslina haglund peta.

haglund peta haglundova peta lečenje operacija
haglundov deformitet pre operacije
bol u peti haglundova peta tendonitis ahilove tetive
rendgen snimak Haglund peta sa velikim koštanim izraštajima na peti otvorena operacija u Dr Dren

Haglund peta artroskopija

Artroskopija je minimalno invazivna metoda. U određenim lakšim slučajevima moguća je artroskopska minimalno invazivna operacija haglundove pete. 

Preko dva mala uboda uvodi se kamera i instumenti za uklanjanje neželjene koštane izrasline na peti i izmenjenih mekih tkiva. 

Artroskopija ima brži oporavak i uvek joj dajemo prednost kad je moguće.

Haglundova peta otvorena intervencija

Otvorena operacija Haglund pete je ozbiljna rekonstruktivna intervecija. Iako prednost dajemo artroskopiji u našoj praksi i i iskustvu mnogo je češća Haglundova peta koja se dijagnostikuje kasno. Gde je bol u peti i deformitet do te mere ispoljen da je najbolji pristup otvorenom operacijom. 

Obično je potrebno intervenciju uklanjanja viška kosti i tkiva sa pete pojačati dodatnim prišivanjem reinsercijom ahilove tetive posebnim ankerima. Ponekad je neophodno i pojačavanje Ahilove tetive dodatnom tetivom jednog od mišića potkolenice.  

U Dr Dren često izvodimo operaciju Haglundove pete. Artroskopski ili minimalno invazivno klasično. U zavisnosti od potrebe sa ili bez ankerisanja Ahilove tetive. Sa odličnim rezultatima, kratkom imobilizacijom i izuzetno niskim rizikom od mogućih komplikacija.

Haglundova peta operacija cena zavisi od metode i ostalih troškova, najbolje da kontatirate ili da proverite na pregledu.

za Dr Dren ortopedski hirurg

doc dr sc med D. Radoičić

Sadržaj

Haglundova peta bol u peti
Morbus Haglund

zimska peta

Haglund deformitet

retrokalkanearni burzitis haglundova peta forum izraslina na petnoj kosti izraštaj na peti bolna peta trn u peti petni trn Ahilova tetiva tendinitis

Podelite ako vam se dopalo:

4 одговора

 1. Poštovanje
  imam dijagnoza MB HAGLUND haglundova peta bol i otok pete. Znam da mora operacija hoću da mi kažete koliko bi me koštala operacija kod vas ali da je dr radojičić, koliko traje oporavak i kad mogu da treniram posle operacije.
  puno hvala
  čekam odgovor

  1. Poštovani,
   Haglundova peta se u Dr Dren rutinski operiše u lokalnoj anesteziji. Cena operacije zavisi od toga da li se radi artroskopski ili otvoreno. Potom da li su potrebni ankeri ili ne. Okvirne cene imate u našem cenovniku na sajtu a tačnu procenu ili eventualno popust možete da dobijete samo na pregledu. Ukoliko želite da vaš doktor bude dr sci med D. Radoičić samo napomenite kad zakazujete telefonom.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. dobar dan, zanima me da li je nakon Haglund intervencije moguce odmah se vratiti na posao? ili je mirovanje obavezno. Veliki pozdrav

  1. Poštovani oporavak i poratak na posao posle Haglund operacija traje različito dugo u zavisnosti od vrste operacije koja je primenjena kao i stanja deformacije pre intervencije, i naravno do vaših radnih obaveza.

   Najbolje je da na pregledu pitate doktora sve u vezi oporavka.

   Pregled možete da zakažete telefonom +381 69 693 640

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren ortopedija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

najbolje za zglobove

Orthogol kapsule i gel

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti