Artroskopija skočnog zgloba

Nestabilnost i Stabilizacija skočnog zgloba

povreda stopala artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija skočnog zgloba je minimalno invazivna intervencija kojom se dijagnostikuju i rešavaju brojni problemi i stanja skočnog zgloba.  U Dr Dren se obavlja redovno kao rutinska jednodnevna procedura u lokalnoj anesteziji.

Artroskopija 

je u poslednjoj deceniji  zamenila neke ranije velike ortopedske zahvate. To je minimalno invazivna bezbedna procedura. U najvećem broju slučajeva sa jako brzim oporavkom. 

Tehnološki napredak i temeljno poznavanje anatomije omogućuju uspešnu primenu u brojnim indikacijama. 

Artroskopija skočnog zgloba

omogućuje direktan uvid u sve intraartikularne strukture skočnog zgloba. Bez potrebe za velikim otvorenim operacijama odnosno artrotomijom ili maleolarnim osteotomijama. 

Pri tom adekvatno poznavanje anatomije stopala i skočnog zgloba je od kritičnog značaja za bezbedno i kvalitetno izvođenje artoskopije kao i za prevenciju komplikacija.

Kako se radi artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija se u najvećem broju slučajeva u Dr Dren izvodi kao jednodnevna hirurgija. Što znači da istog dana napuštate kliniku. U lokalnoj anesteziji na male ubode 5-8mm se uvodi optički sistem u zglob a posebnim instrumentima se preko takođe malih otvora obavljaju potrebne intervencije. Dobijate sve preporuke za postoperativnu negu i kontrolu narednog dana. Kao i ostale instrukcije u vezi intervencije.

Indikacija kada se primenjuje

– slobodna tela u skočnom zglobu

– prednji ili zadnji mekotkivni ili koštani impingement skočnog zgloba, 

– oštećenje hrskavice skočnog zgloba osteohondralni defekti, 

– synovitis (RA, pyoarthros, pigmentni vilonidularni synovitis, sinovijalna hondromatoza, hemofilična artropatija) 

– artroze artritis skočnog zgloba – primarna artroza i mnogo češće sekundarne

– artroskopska artrodeza skočnog zgloba

– prednji impingement – anterior ankle impingement

– nestabilnost skočnog zgloba – ankle instability

Nestabilnost skočnog zgloba

Nekad je u slučajevima čestog ,,ispadanja,, ili ,,iščašenja,, skočnog zgloba potrebna stabilizacija. Ukoliko ima potrebe i ukoliko je kliničkim i MR pregledom verifikovana nestabilnost skočnog zgloba nakon artroskopije se izvodi stabilizacija i reparacija ligamenata skočnog zgloba posebnim suture anchor-ima.

Jedna od najčešćih operacija za to stanje je Broström procedura. Odnosno neka od brojnih modifikacija Bostrom-Gould procedure za nestabilnost skočnog zgloba ankle instability. Danas sve te intervencije u Dr Dren izvodimo artroskopski ili otvoreno, ili kombinovano.

za Dr Dren

ortoped D sci med D. Radoičić

artroskopija kolena

artroskopija rame

 

Podelite ako vam se dopalo:

5 Одговор

 1. Повратни пинг: Artroskopija kolena - Dr Dren
 2. Pozdrav,imam problem sa skocnim zglobom otice i boli jos uvek nisu ustanovili da li je osteartritis ali sve ukazuje na to?Zanima me da li postoji nacin da se to resi nekom operacijom.Hvala ?

  1. Poštovani, naravno da postoje načini.

   Izvolite zakažite, telefon za zakazivanje je 069 693640 ili to možete da učinite putem online zakazivanja na našoj stranici za online zakazivanje.

   Srdačni pozdrav
   Dr Dren ortopedija

 3. Koliko košta artroskopija skočog zgloba kod vas
  dijagnoza je prednji sindrom udara anterior ankle impingement?
  U MRI opisivanju ima još dijagnoiza ali koje doktor koji me pregledao nije stavio a on ne radi artroskopije skočnog zgloba već me uputio dalje.

  Hvala

  1. Poštovani, ukoliko su dijagnoze koje ste naveli tačne i jedino što je potrebno da se reši – artroskopija skočnog zgloba cena je 120000. To je trenutna cena aktuelna uvek može da se dobije na našem sajtu, telefonom ili na pregledu.

   U Dr Dren se posle artroskopije skočnog zgloba ne ostaje na ležanju, to je jednodnevna intervencija. Artroskopija skočnog zgloba se u Dr Dren radi endoskopski minimalno invazivno na par milimeterskih ulaza u zglob. U specijalnoj lokalnoj anesteziji nakon koje nema razloga za zadržavanje, niti želimo da vam bez potrebe dodatno naplaćujemo ležanje.
   Nakon operacija u opštoj anesteziji je potrebno zadržavanje i duže praćenje dan ili više u bolnici. U Dr Dren za sve što je moguće, a posebno za artroskopije, koristimo mnogo bezbednije vrste lokalne anestezije.

   Cene imate na našem sajtu ili možete da se informišete telefonom. U svakom slučaju najbolje je da se vidite sa doktorom i da na osnovu pregleda dobijete sve informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije

PRP

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 

BMAC za zglobove

POKLON za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti