hijaluron hijaluronska kiselina fileri injekcije tablete krema

hijaluron - hijaluronska kiselina

Hijaluron hijaluronska kiselina

Hijaluron ili hijaluronska kiselina je najvažnija za adekvatnu elastičnost i lep izgled kože, kao i za dobru očuvanost i pokretljivost zglobova i hrskavica.

Pomaže u borbi protiv starenja, vraća koži elastičnost i osvežen zdrav izgled. Učestvuje u zarastanju rana, isceljivanju ožiljaka od akni, i pomaže kod problematične kože.

Hijaluronska kiselina za zglobove je jedan od najvažnijih molekula za lubrikaciju tojest podmazivanje i kvalitet zglobne tečnosti, hrskavica i ostalih tkiva zglobova.

Hijaluronska kiselina za zglobove, kožu i ostale preporuke

hijaluron

Postoji više polja primene hijalurona. Suplementi sa hijaluronatima se koriste  za sledeće:

Zdravlje kože (naročito suvoća, ožiljci, ukočenost i kožne bolesti kao što su skleroderma i aktinična keratoza).
Zdravlje očiju, posebno za lečenje suvih očiju.
Zdravlje zglobova, posebno za lečenje artritisa i povreda mekih tkiva.
Za rane koje sporo zarastaju.
Kao opcija za lečenje bolova mokraćne bešike, posebno bolova uzrokovanih intersticijskim cistitisom.
Respiratorna stanja poput astme.

orthogol hijaluron hijaluronska kiselina podmazivanje zglobiova hrskavice injekcije tablete kapsule

hijaluronska kiselina je hijaluron

Zašto hijaluronska kiselina

ima smisla

Hijaluronska kiselina – nije baš kiselina u nekom opštem smislu. Po sastavu je linearni polisaharid. Široko je rasprostranjena u telu, učestvuje u izgradnji ekstracelularnog matriksa. Ima je najviše u epitelu, vezivnom i nervnom tkivu. Ima izuzetno važnu ulogu u koži i zglobnim hrskavicama.

Hijaluronska kiselina je glavna komponenta sinovijalne zglobne tečnosti. Hijaluron ima važnu ulogu u viskoelastičnim svojstvima zglobne hrskavice, poboljšava otpor na udarce i strove.  Hijaluronska kiselina omogućuje lubrikaciju odnosno podmazivanje zglobova.

Hijaluronhondroitin,  glukozamin i kolagen su najznačajniji gradivni elementi hrskavice, zglobne tečnosti i zglobova.

Dokazano je da je kod osteoartritisa primetno smanjenje koncentracije hijaluronske kiseline kao i smanjenje njene molekularne mase što dovodi do pojave bola i ograničenja pokreta zgloba. 

hijaluronska kiselina je hijaluron gde se sve nalazi

Šta je hijaluronska kiselina i gde je u kojim proizvodima

hijaluron ili hijaluronat

 

Dostupni oblici hijalurona. Hijaluroni se mogu dobiti u različitim preparatima sa raznim namenama, neki su u slobodnoj prodajui za neke je potreban recept i stručna primena

Nekoliko različitih načina dostupnih bez recepta na koje možete uzimati hijaluronsku kiselinu uključuju:

Oralni suplementi: Hijaluronska kiselina se nalazi u nekim dijetetskim suplementima, tabletama i pilulama. Postoji čak i tečni oblik koji se može pomešati sa vodom i popiti.
Uzimanje hijaluronske kiseline oralno ima mnoge prednosti i koristi. Između ostalog smanjenje bolova kod artritisa, poboljšanje zdravlja kože i još mnogo toga. Hijaluron se u optimalnoj koncentraciji za dnevni unos nalazi u Orthogolu kapsulama i za lokalnu primenu u Orthogol gelu.

Kožni preparati: Proizvodi hijaluronske kiseline dolaze u različitim proizvodima za negu kože i kose. To uključuje šampone, losione, kreme, gelove, masti, flastere i serume. Takođe može se naći hijaluronska kiselina u prahu i pomešati je sa vodom kako bi napravili serum hijaluronske kiseline koji se može naneti na kožu.

Hijaluronska kiselina ima korisna svojstva kada se koristi na vašoj koži. Posebno je koristan za smanjenje pojave bora i starosnih linija.

Kapi za oči: Veliki broj raznih kapi za oči sadrži hijaluronsku kiselinu.

Intimne regije: Hijaluronska kiselina je uobičajeni sastojak u gelovima, kremama ili lubrikantima za vaginalnu suvoću ili bol, posebno korisna za žene u menopauzi.

 

Hijaluron za koji je potreban doktor

 

Hijaluronska kiselina je takođe dostupna u preperatima za koje je neophodan recept, odnosno ove oblike sme da primenjuje samo licencirani lekar.

To su sledeći oblici:

InjekcijeInjekcije hijaluronske kiseline za zglobove mogu ublažiti bol izazvan artritisom i trošenjem hrskavice. ima i onih koje se koriste za lečenje bolova u bešici (kao što je bol izazvan intersticijskim cistitisom).

Za lepotu i estetiku: Hijaluronski fileri koji sadrže hijaluronsku kiselinu i kolagen (prirodni protein koji se takođe nalazi u vašem telu) odobreni su za ubrizgavanje radi estetskih intervencija. Ovi fileri pomažu u vraćanju prirodnog oblika i izgleda, kao i za lečenje ožiljaka od akni ili dodavanje volumena usnama.

ORL: Neki lekovi u sastavu imaju hijaluronsku kiselinu jer pomaže telu da ih apsorbuje, posebno kada se uzimaju kroz nos.

Inhalatori/nebulizatori: Hijaluronska kiselina može da pomogne u tretmanu respiratornih (disajnih) problema kao što su astma ili infekcije.

Napomena: samo obučeni i kvalifikovani medicinski stručnjaci treba da daju hijaluronske injekcije. Stručno primenjena hijaluronska kiselina je bezbedna, nepravilna upotreba – posebno kada je ubrizgava – može dovesti do teških komplikacija.

 

Hijaluronat i zglobovi

Hijaluronska kiselina za zglobove

hijaluron kreme tablete injekcije za zglobove

šta je hijaluron

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina — takođe poznata kao hijaluron, hijaluronan ili hijaluronat — je podmazujuća, klizava supstanca koju telo prirodno proizvodi. Ima je u celom telu, posebno u očima, zglobovima i koži.

Šta su glavne uloge hijaluronska kiseline?

Hijaluronska kiselina je izuzetan molekul zbog svih brojnih korisnih dejstava i uloga u telu. 

Pomaže da se zglobovi. ligamenti i tetive glatko kreću. Hijaluronska kiselina za zglobove omogućuje zdravim zglobovima da rade kao dobro podmazana mašina. Sprečava bol, povrede i trošenje zglobova usled trenja hrskavica .

Pomaže u održavanju hidratacije. Hijaluronska kiselina je veoma dobra u zadržavanju vode. Zbog toga se hijaluronska kiselina često nalazi u preparatima za tretman suvih očiju. Takođe se koristi u hidratantnim kremama, losionima, mastima i serumima.
Hijaluron čini vašu kožu elastičnom. 

Hijaluronska kiselina pomaže koži da ostane jkedra i elastična, smanjuje bore na koži. Takođe je dokazano da hijaluronska kiselina pomaže bržem zarastanju rana i može redukovati ožiljke.

hijaluronska kiselina za zglobove

Da li hijaluronska deluje

Da, u zavisnosti od toga kako se koristi. 

Hijaluron je svestran molekul i naučnici još uvek pronalaze nove i korisne načine da ga koristimo. Trenutno se najčešće koristi za zdravlje kože, zglobova i očiju. Takođe je hijaluronska kiselina aktuelna tema stotina naučnih studija i ispitivanja širom sveta.

koristi od suplementacije hijaluronskom kiselinom

Šta sve može hijaluron

Hijaluron i kolagena vlakna omogućuju da hrskavica podnosi velike pritiske bez oštećenja. 

Hijaluron je neophodan za sintezu kolagena. Hijaluronska kiselina poboljšava hidrataciju ne samo zglobova nego i kože, deluje kao antioksidans i održava elastičnost.

Hijaluron vezuje čak 1000 puta veću količinu vode što za rezultat ima bolji tonus, elastičnost i glatkoću. 

Često se čuje da je hijaluronska kiselina za zglobove ali ona ima mnoge mogućnosti upotrebe i povoljna dejstva. Od poboljšanja zdravlja kože, očiju i zglobova do ubrzanja zarastanja rana. Kao i svaki drugi lek ili dodatak, važno je da razgovarate sa svojim lekarom pre nego što uključite hijaluronsku kiselinu u svoj plan nege, suplementacije ili lečenja.

hijaluronska kiselina

Hijaluron metabolizam

Hijaluron je neophodan za zdrave zglobove, ligamente, hrskavice, lepu, jedru i negovanu kožu.

Hijaluronska kiselina je anjonski nesulfonovani glikozaminoglikan prisutan u vezivnom, epitelnom i nervnom tkivu.

U telu ima oko 15 grama hijalurona. Hijaluronska kiselina se stalno troši i ponovo stvara u organizmu. Metabolizam je intenzivan i gotovo jedna trećina hijalurona se u telu svakodnevno razgradi i ponovo sintetiše.

Hijaluronska kiselina se nalazi u brojnim organima. Posebno je bitna u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u zglobnoj sinovijalnoj tečnosti (tečnost u zglobu koja podmazuje).

Hijaluron vezuje vodu, značajan je sastojak u kozmetičkoj industriji, jiuma ga u brojnim preperatima jer pozitivno utiče na poboljšanje elastičnosti kože.

– za bolju pokretljivost zglobova,
– za glatku i negovanu kožu, podstiče hidrataciju, održava elastičnost i podiže tonus kože,
– za osobe koje žele da sačuvaju zdrave i fleksibilne zglobove,
– za ljude svih uzrasta koji brinu o svom izgledu i lepoti kože.

hijaluron FAQ

Hijaluron je ključ podmazivanja zgloba

Često postavljana pitanja

Dejstva hijalurona

Kako deluje hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina pripada tipu dugih, komplikovanih lančanih molekula koji se nazivaju polimeri. Lanac ima dosta tačaka na koje druga hemijska jedinjenja (poput vode, na primer) mogu da se zakače. Ta osobina čini hijaluron najboljim polimerom — prirodnim ili veštačkim — za upijanje vode (i ključnim sastojkom u proizvodima za vlaženje).

Pošto ima puno prostora za druge molekule da se zakače, hijaluronska kiselina je odlična za transport drugih molekula kroz telo. Takođe ima sposobnost da se veže za ćelije, zbog čega je ciljana isporuka lekova pomoću hijaluronske kiseline jedna od tema ispitivanja.

Lančana struktura hijaluronske kiseline takođe znači da može da deluje kao struktura skele, omogućavajući tkivima da rastu. Ovo je ključni korak u tome kako zarastaju rane na telu. Naučnici su takođe pronašli hijaluronsku kiselinu u ljudskim embrionima i proučavaju kakvu ulogu hijaluronska kiselina igra u reprodukciji i razvoju.

Dejstvo hijaluronske kiselina na kožu

Dugotrajna upotreba seruma hijaluronske kiseline na koži ili u suplementima koji se uzimaju oralno može da poboljša opšte zdravlje kože. Takođe je odlična za poboljšanje ukupne fleksibilnosti i elastičnosti kože (što znači da čini vašu kožu rastezljivijom, mekšom i otpornijom na bore).

Da li je hijaluronska kiselina dobra za akne?

Hijaluronska kiselina se široko koristi kao sastojak filera koji popravljaju ili prikrivaju ožiljke koje ostavljaju akne. Bilo je nekih ograničenih istraživanja o kombinacijama hijaluronske kiseline i drugih lekova za lečenje akni, ali do sada nema mnogo dokaza da su efikasni.

Kako se proizvodi hijaluron?

Hijaluronska kiselina se često proizvodi fermentacijom određenih vrsta bakterija. Čest izvor je ranije bilo dobijanje iz petlove kreste.

Često postavljana pitanja

hijaluronska kiselina

Da li je hijaluronska kiselina bezbedna?

Da. Istraživanja pokazuju da je hijaluronska kiselina bezbedna za upotrebu. Reakcije ili neželjeni efekti hijaluronske kiseline su retki i bezbedna je za upotrebu ako ste trudni ili dojite. Serumi i proizvodi sa hijaluronskom kiselinom bez recepta koji se primenjuju za negu kože ili topikalni preprati kao Orthogol gel (kreme, losioni, itd.) ili u proizvodima za negu očiju smatraju se bezbednim. Suplementi hijaluronske kiseline koji se uzimaju u obliku tableta ili kapsula kao Orthogol, takođe se smatraju bezbednim (ali i dalje bi trebalo ako uzimate da kažete svom lekaru, kao i za bilo koji drugi lek, vitamin ili suplement).

Kako hijaluronska kiselina reaguje sa drugim proizvodima?

Proizvodi koji kombinuju hijaluronsku kiselinu sa drugim lekovima ili jedinjenjima mogu imati određene rizike od neželjenih efekata. Važno je da obavestite svog lekara o svim lekovima koje uzimate, uključujući suplemente, vitamine itd. Oni vam mogu pomoći da bolje razumete sve potencijalne probleme.

Kako da nabavim hijaluronsku kiselinu?

Postoji mnogo načina na koje možete nabaviti i uzimati hijaluronsku kiselinu (samu ili u kombinaciji sa drugim suplementima). Mnogi preparati su dostupni u slobodnoj prodaji. Nekima je potreban lekarski recept. Za neke, kao npr. hijaluronske injekcije morate da zakažete konsultaciju kod specijaliste ortopedije.

Proizvode sa hijaluronskom kiselinom na recept treba uzimati tačno prema uputstvima lekara. Injekcije bilo koje vrste koje sadrže hijaluronsku kiselinu treba da daje samo licencirani, kvalifikovani medicinski stručnjak.

hijaluronska kiselina za zglobove i hrskavice

hijaluron je neopohodan za optimalnu viskoelastičnu vitalnost hrskavica
orthogol kapsule sadrže idealnu koncentraciju hijalurona
preporučuje Dr Dren ortopedija

Preventivna upotreba suplemenata sa hijaluronom

Kome se preporučuje preventivna primena

Preventivno uzimanje suplemenata sa hijaluronom pozeljno je radi održavanja normalne funkcije
zglobova, hrskavice i kostiju, elastičnosti i mladosti kože.

Suplementi sa hijaluronom, odnosno hijaluronska kiselina za zglobove može da se preporuči

– profesionalnim sportistima i rekreativcima,

– osobama koje svakodnevno imaju povećano opterećenje i stres na zglobovima,

–  osobama kojima su konstatovane rane faze osteoartrtisa
ili im preti očekivano oštećenje hrskavice posle nekih povreda

– gojaznim osobama , 

– kao i osobama sa genetskom predispozicijim za razvoj reumatoidnog artritisa ili
artroze

– osobama sa suvom i dehidriranom kožom ili ako  imaju akne, ožiljke od akni i problematičnu kožu
– osobama koje žele da sačuvaju zdravlje i fleksibilnost zglobova
– osobama koje žele da uspore proces starenja;

Hijaluron je u Orthogolu

Top gel Orthogol

Pored ostalih sastojaka Orthogol gel sadrži i hijaluron !

11 u 1 formula je odgovor za sve što od gela želite

Podelite ako vam se dopalo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije

PRP

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 

BMAC za zglobove

POKLON za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti