Hijaluronske injekcije za hrskavicu

Hijaluronske injekcije za koleno i ostale zglobove – odnosno hijaluronska kiselina za zglobove može da budu odličan izbor za neoperativno lečenje i čuvanje bolnih zglobova. 

Često ih primenjujemo baš zato što je primena vrlo bezbedna a mogu da imaju odličan efekat.

Zovemo ih intraartrikularne injekcije što znači da se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad se primenjuje ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.

Kada se primenjuju hijaluronske injekcije

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije za operaciju. Tada su hijaluronske injekcije opcija kojom možemo da pokušamo da smanjimo bolove i izbegnemo ili odložimo operaciju.

Računa se i kao veliki uspeh primene ako se posle ovih injekcija smanji unos tj. broj tableta protiv bolova.

To su injekcije u kojima je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina za zglobove deluje kao izuzetan lubrikant. U prevodu hijaluronske injekcije ,,podmazuju,, zglobove i oblažu ,,potrošene,, pohabane površine. Tako omogućuju lakši i bezbolniji pokret. 

injekcije hijaluronske kiseline

Šta je hijaluronska kiselina - hijaluron

Hijaluronska kiselina je je linearni polisaharid, široko rasprostranjena u telu, učestvuje u izgradnji ekstracelularnog matriksa. Ima je najviše u epitelu, vezivnom i nervnom tkivu. Ima izuzetno važnu ulogu u koži i zglobnim hrskavicama.

Hijaluronska kiselina je glavna komponenta sinovijalne zglobne tečnosti. Hijaluron ima važnu ulogu u viskoelastičnim svojstvima zglobne hrskavice, poboljšava otpor na udarce i strove.  Hijaluronska kiselina omogućuje lubrikaciju odnosno podmazivanje zglobova.

Hijaluronhondroitin,  glukozamin i kolagen su najznačajniji gradivni elementi hrskavice, zglobne tečnosti i zglobova.

Dokazano je da je kod osteoartritisa primetno smanjenje koncentracije hijaluronske kiseline kao i smanjenje njene molekularne mase što dovodi do pojave bola i ograničenja pokreta zgloba. 

Hijaluronske injekcije rešenje za bol čuvanje zgloba i odlaganje operacije

Koleno je zglob u koji najčešće primenjujemo ove injekcije. Svakodnevno se širom sveta primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija.

Često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob. Popularno se ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice kolena. Iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene. Često brojni pacijenti odlažu operaciju.

Kod težih artritisa i oštećenja hrskavice gde je preporučena operacija zgloba hijaluronske injekcije mogu ali i ne moraju da imaju očekivani efekat, odnosno moguće je da kod teških oštećenja nema povoljnog efekta. Važno je da to znate unapred, iako se veliki broj pacijenata odlučuje za injekcije u nadi da će izbeći operaciju. Kod težih stanja nema garancija da će injekcije hijaluronske kiseline obezboliti zglob.

Hijaluronske injekcije

Za hijaluronske injekcije za koleno važi kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren rizici i moguća neželjena dejstva su gotovo minimalni. 

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija za koleno u zglob gotovo bezbolno i brzo. Posebno kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija. 

Hijaluronske injekcije kako se doziraju

Hijaluronske injekcije su se po nekim starim preporukama (koje mnogi i dalje pamte) davale po jedna nedeljno. Razlozi za takvo davanje nisu uvek bili samo medicinski.

Praksa i istraživanja su pokazala da je još bolje i bezbednije je da se odjednom na jedan ubod primene sve planirane za taj zglob (dve ili više) ili da se primeni neka ,,veća,, hijaluronska injekcija u kojoj je već spremljena ,,jača,, doza. Danas postoje savremeni single shot hijaluronski preparati. To su spremne injekcije za jednokratno davanje sa povećanom koncentracijom.

Tako da hijaluronska kiselina za zglobove može da se da jednokratno i da nema potrebe za više dolazaka i više uboda u zglob.

U Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente – hijaluronske injekcije renomiranih proizvođača, uvek u skladu sa aktuelnim savremenim preporukama. 

Hijaluronske injekcije kako se daju i koliko traju

Istina je da danas mnogi lekari pa i oni koji to nisu primenjuju injekcije za koleno i ostale zglobove.

Često je razlog za loš odgovor na primenjene injekcije, a koje obično nisu besplatne već naprotiv, njihova nestručna primena. Kad se ove injekcije ne daju direktno u zglob ili kad se promaši zglob to jest kad ne odu na pravo mesto gde treba da deluju njihov efekat nije očekivano povoljan.

Hijaluron za koleno i ostale zglobove mora da se da precizno, bezbedno i sterilno, zato je od značaja kome poklanjate svoje poverenje.

U Dr Dren se bavimo isključivo ortopedijom, svi doktori u Dr Dren su prošli adekvatne obuke i usavršavanja i primenili su uspešno veliki broj injekcija za koleno i ostale zglobove. Precizno, bezbedno, sterilno. 

Vreme trajanja efekta je individualno različito, zavisi najviše od prethodnih oštećenja zgloba, ne postoji mogućnost predviđanja niti garancija. Očekivano je da se zadrže u zglobu nekoliko meseci do godinu dana. 

Ukoliko je efekat bio povoljan i dugotrajan npr. duži od 6 meseci, ponovno davanje je dozvoljeno i bezopasno.

ortoped daje hijaluron u koleno hijaluronske injekcije sde koriste u lečenju artritisa i oštećenja hrskavice kolena i ostalih zglobova

Hijaluron i kortikosteroidi - blokade

Kortikosteoridi, posebno tzv. dugodelujući, su lekovi koji su se nekad široko primenjivali i u vidu intraartikularnih zglobnih injekcija.

Od kako je postalo opšte poznato da pored dobrih imaju i dugoročno neke neželjene efekte upotrebljavaju se značajno ređe. Posebno se ističe uticaj na napredovanje artoze kod primene kortikosteroida ili kako se popularno zovu blokada.

Blokade tojest injekcije kortikosteorida smanjuju zapaljenje i bolove. Na prvu loptu nekad imaju odličan efekat i to su često ,,magični lekovi,,. Međutim iskusni lekari savetuju oprez i primenu u određenim situacijama kad je to zaista potrebno i bez rizika. Ako se blokade ponavljaju preporučuje se različito duga pauza između davanja.

U određenim situacijama mogu da se ,,mešaju,, odnosno daju istovremeno sa hijaluronskim injekcijama. Postoje već spremne injekcije hijalurona i kortoikosteroida a postoji opcija da tokom davanja čistog hijalurona na isti ubod doktor primeni posebnu kortikosteroidnu injekciju po izboru.

Neka istraživanja pokazuju da davanje jedne blokade na nekoliko meseci ne bi trebalo daima štetne posledice. 

U slučaju eventualne primene kortiko injekcija blokada kod artroza sa hijaluronom savetujemo da sa ekspertom uvek proverite očekivane dobrobiti i moguće rizike.

Najčešće primenjivane hijaluronske injekcije kod nas cartinorm, cartinorm xl, go-on, reviscon, reviscon mono, biolevox, synolis, cartinorm xl forte, orthovysc, chondryal plus ostenil plus cartinorm, arthrovisc, cingal, ostenil, monovisc, hyalgan, injekcija. synvisc, joial, joint md injekcija.

Hijaluron razlike u kvalitetu

Postoje određene razlike u kvalitetu i sadržaju pakovanja određenih injekcija hijaluronske kiseline za zglobove. Dva najvažnija parametra koja posmatramo su količina količina hijaluronske kiseline u mg, broj ml i broj daltona. Neko pravilo i prosta logika kažu da je što više mg hijalurona to bolje. Cena bi uglavnom trebala da prati mg.

Naše iskustvo ja pokazalo da sa pravom više verujemo određenim proverenim preparatima pouzdanih proizvođača sa kojim imamo dugogodišnje potvrđeno iskustvo.Privatnim praksama je u interesu  da nabavljaju i primenjuju isključivo proverene i sigurne preparate. 

Uostalom danas možete i preporučujemo da uvek i sami pre davanja proverite na internetu šta vam je predloženo od injekcija. Bitno je koliko određeni preparat ima miligrama hijaluronske kiseline kao i ko i kako ih primenjuje.

U Dr Dren se nabavljaju i primenjuju registrovane injekcije isključivo od ovlašćenih pravnih lica za promet i transport lekova.

Budući da postoji veliki broj registrovanih hijaluronskih injekcija često dobijamo zahteve da vam naši doktori daju injekciju koju ste sami izabrali i kupili. Zato postoji i mogućnost aplikacije vaših injekcija (naravno ukoliko su u roku i u adekvatnom sterilnom pakovanju).

Hijaluronske injekcije za koleno iskustvo

U Dr Dren ortopediji imamo dugogodišnje iskustvo u primeni hijaluronskih i drugih injekcija za zglobove. 

Potrudili smo se da obezbedimo i da uvek u ordinaciji na raspolaganju imamo više vrsta savremenih vrhunskih hijaluronskih injekcija.

Prednost dajemo pouzdanim hijaluronskim injekcijama i proverenim proizvođačima.

Budući da to često pitate, trudimo se da obezbedimo najbolje za naše pacijente. Iako postoji mnogo preparata raznog porekla u našoj praksi primenjujemo hijaluronske injekcije proizvedene u Švajcarskoj, EU, USA.

Dr Dren ortopedija

Chondryal plus (EU), Arthrovisc koji se proizvodi u Švajcarskoj, cingal combo Hijaluron sa Hexatrione, …(navedeni preparati i neki drugi su dostupni u našoj klinici).

Hijaluronske injekcije za hrskavicu to jest kako ih popularno zovemo injekcije za obnovu hrskavice kolena, sa kojima imamo iskustva u našoj praksi: ostenil, reviscon mono, arthrovisc, synvisc one ostenil plus injekcije orthovysc injekcije cartinorm injekcije, cingal, adant, reviscon injekcije chondryal plus guna injekcije cellular matrix i brojne ostale registrovane injekcije i preparati.

Čuvanje zglobova

Hijaluronske injekcije

SVE NA JEDNOM MESTU 

ortopedske injekcije

U Dr Dren smo se potrudili da obezbedimo najširu ponudu vrhunskih, registrovanih evropskih i usa intraartikularnih injekcija po najboljim cenama.

SVE NA JEDNOM MESTU znači da imamo sve vrste injekcija, možete sami da odlučite ili da prepustite našim stručnjacima da vam predlože najbolje opcije za vaša kolena i ostale zglobove.

Akcija orto injekcija

prp i Hijaluron za kolena

PRP, Hijaluronske i BMAC orto injekcije za zglobove

Dr Dren aktivira popust za najpopularnije orto injekcije

Hijaluron 3 u 1 od 18000

PRP (regenlab swiss) 

Cellular Matrix (regenlab switzerland) 

Uključeno ekspertski pregled ortopeda, stručno davanje i vrhunska injekcija.

Trajanje limitirano zadržavamo pravo izmena, proveriti pre planiranja

Sve injekcije koje se primenjuju u Dr Dren su proverene, originalne, u roku i nabavljene od ovlašćenih registrovanih kompanija za uvoz i distribuciju.

Trošenje hrskavice artritis i artroze kako da sačuvamo zglobove, šta je to prp terapija i hijaluronska kiselina za zglobove, suplementi za zglobove…

Super Popu odgovara Dr Radoičić radio super FM 107.9 čitav razgovor je dostupan na https://www.youtube.com/watch?v=Amuzd… 

više o artritisima, hrskavici i zglobovima prevenciji i lečenju na našoj internet stranici www.drdren.com

Konsultacije

Dr Dren Ortopedija

☎️069 693 640

Cartinorm xl forte 3 u 1 hijaluronske injekcije
Cartinorm XL forte injekcije hijaluronske kiseline 75 mg
ArthroVisc regenlab injekcije za koleno
ArthroVisc injekcija hijaluronske kiseline koje se proizvode u Švajcarskoj 120 mg

Odgovori na najčešća pitanja u vezi hijaluronskih injekcija za zglobove

Podelite ako vam se dopalo:

2 Одговор

  1. Dobar dan, baš je tako kako ste sve napisali, pre pet meseci sam dobila kod Vas iste inekcije kao Vaš otac na snimku, još me drže i davanje nije bolelo nisam ni osetila.

    SVaka čast za sve što ste napisali i što radite

    Lepi pozdrav

    Jovanka iz Zemuna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »
artroskopija ramena bol u ramenu nestabilnost artroskopska operacija stabilizacija ramena

Artroskopija ramena

Artroskopija ramena je minimalno invazivna dijagnostička i terapijska procedura. Primenjuje se za preciznu dijagnostiku i lečenje bolesti i

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti