Čukalj Hallux Valgus Bunion - Kako sprečiti i lečiti čukljeve

Šta je čukalj

Čukalj na nozi cukljevi na nogama operacija korektor za ispravljanje

Čukalj ili hallux valgus je najčešći deformitet stopala. Jedan su od najščešćih bolnih deformiteta ne samo stopala već uopšte. Pored narušene estetike stopala čukalj je često uzrok vrlo upornih bolova pa posledičnog i smanjenja aktivnosti.

U Dr Dren ortopediji uspešno dijagnostikujemo i tretiramo brojne i najteže varijante ovog čestog deformiteta.

Imamo izuzetno veliko iskustvo, neprestano se usavršavamo i unapređujemo lečenje čukljeva.

Pitali smo ortopeda dr Radoičića da nam u nastavku teksta odgovori na najbitnija pitanja u vezi ovog bolnog deformiteta stopala

Čukljevi kako i zašto uzroci i lečenje

Čukalj šta je zapravo čukalj

Čukalj ili hallux valgus ili bunion je najčešći deformitet stopala.

U osnovi je to poremećaj uglova u zglobovima palca stopala. Umesto da kosti budu u jednoj osovini dolazi do ,,smicanja,, skretanja gde palac beži upolje a prva kost donožja ide unutra. Deluje kompleksno ali je kad se vidi na slici vrlo jednostavno za razumevanje, naravno ako vas zanima. 

Kao rezultat tog poremećaja javlja se izbočina na korenu palca koja je delom meka delom koštana, i tu izbočinu tj. deformaciju pacijenti zovu čukalj a u literaturi je to bunion

Tretman čukljeva na stopalu može da bude vrlo izazovan. Mnogo je mogućnosti u vezi lečenja čukljeva ali i prevencije nastajanja ili ponovnog javljanja.

Savremenim pristupi koje primenjujemo u Dr Dren omogućuju da rešavamo sve vrste čukljeva i ostalih deformiteta palca i prstiju stopala.

Kako i zašto nastaje čukalj na nozi

Čukalj na nozi nastaje usled poremećaja normalnih fizioloških biomehaničkih odnosa kostiju i mekih tkiva prednjeg dela stopala, prvenstveno palca. Palac ide vrhom upolje a u niovu baze se javlja bunion.

Daleko se češće javlja kod žena. U najvećem broju slučajeva čukljevi su uslovljeni i potencirani obućom. Smatra se da su u prednjem delu uske cipele u kombinaciji sa visokom petom, jedan od najznačajnih faktora rizika.

Dodatno javljaju se i u slučajevima određenih sistemskih bolesti  kao što je reumatodni artritis. Veruje se da i nasledna komponenta ima uticaja na razvoj i ekspresiju deformiteta.

Čukalj se javlja u lakšim ali i težim formama. Lečenje čuklja može da bude uslovno prirodno neoperativno i operativno.  

čukljevi zašto i kako nastaju čukljevi
kako izgleda čukalj

Da li čukalj može da se spreči

Česta su pitanja koje navike mogu da dovedu do stvaranja čuklja?  A koje mogu da spreče ili da odlože nastanak čukljeva. Istina je da mere prevencije imaju efekta samo kod blagih deformiteta koji mogu da se leče neoperativno.

Prevencija nastanka čukljeva bi mogla da bude u vidu savata za obuću. Preporučuje se komfornija, šira obuća bez potpetica. Takođe fizička aktivnost u smislu jačanja mišića potkolenice i stopala čuva i održava fiziološki fini balans kostiju i ligamenata stopala.

Nažalost razne ortoze i steznici za ispravljanje čukljeva ne mogu da spreče niti da smanje deformitet. Iako se reklamiraju još nijedna nije dovela do smanjenja čuklja. 

Naprotiv postoje udlage, steznici za čukljeve koje čak mogu da doprinesu dodatnim povećanjima čuklja ili da iritacijom prouzrokuju oštećenje kože ili infekcije.

Da li odlagati operaciju čuklja

Odlaganje operacije čukljeva da ili ne?

To je velika dilema za sve pacijente sa ovim stanjem.

Nekada se pacijentima koje muči čukalj savetovalo da što duže odlažu operaciju. Kakva je situacija danas? Danas ako znate iskusnog i stručnog lekara možete mnogo lakše da se odlučite.

Operacija čuklja se u Dr Dren često izvodi i nekad jedina opcija za lečenje deformiteta i bola u stopalu

Operacija hallux valgus deformiteta je izuzetno dinamična i gotovo uvek aktuelna oblast ortopedske hirurgije. 

Opisano je više od 200 operativnih tehnika operacija čukljeva. Sa napretkom hiruških tehnika i boljim razumevanjem mehanike deformiteta, danas u Dr Dren operišemo i najteže kompleksne defomitete palca i ostalih prstiju stopala. 

Odlaganje dovede nekad do toga da čukalj toliko napreduje da nam smanjuje mogućnosti za fine savremene biološke anatomske operacije kojima čuvamo zglob palca.

Čukalj je ne samo estetski već i veliki funkcionalni problem. Ukoliko je potrebna operativna korekcija, obzirom da mogu da napreduju i limitiraju hirurške opcije, a nema opštih ili specifičnih kontraidikacija za operativnim lečenjem, ne savetuje se odlaganje.

čukalj hallux bunion kako izgleda kako se leči
Hallux valgus ugao koji je uvećan indikacija je za operativnu korekciju

Čukalj i savremene metode lečenja

Operacija čukljeva je jedna od najčešće izvođenih ortopedskih operacija. Neki lekari su usvojili savremene metode korekcije čuklja.

Pacijenti često odlažu operaciju iz različitih razloga. Često se mnogo vremena izgubi u pokušaju da se čukljevi ,,nameste,, ili vrate nekim postupcima i opskurnim tehnikama koji u gotovo svim slučajevima daju lažne nade i prazna obećanja. 

U osnovi ukoliko ovu operaciju izvodi lekar koji ima iskustva u hirurgiji sam operativni zahvat kratko traje a rizici za komplikacije statistički gledano su daleko manji nego kod brojnih drugih procedura.

čukljevi operacija lečenje oporavak

Čukalj operacija oporavak - šta da očekujemo

Kakav je postoperativni tok? 

Istog dana nakon intervencije u Dr Dren odlazite kući, sa upustvima i preporukama u vezi hoda i terapije. Dobijate adekvatnu postoperativnu cipelu. I za celokupnu intervenciju je potrebno da provedete samo par sati u ordinaciji.

U najvećem broju slučajeva potpuni povratak svakodnevnim aktivnostima očekujemo u periodu od 4 do 6 nedelja postoperativno. Primenjujemo Dr Dren ubrzani potokol oporavka. Tokom čitavog postoperativnog toka dobijate sva uputstva u vezi terapije, oslonca, obuće i oporavka.

Povratak redovnim aktivnostima

Često je pitanje kada pacijent može da se vrati svakodnevnim aktivnostima? Posle operacije čuklja u Dr Dren relativno vrlo brzo. U pitanju je obično nekoliko nedelja. Naravno sve zavisi od tipa deformiteta kao i primenjene operativne tehnike. U svakom slučaju dobijate sva uputstva i najbrži mogući plan oporavka.

Koliko je operacija čuklja uspešna

Često je pitanje da li se čukalj ,,vraća,, tojest da li su česti recidivi posle operacije čukljeva?

Takođe nas pitate šta pacijent treba da primenjuje posle operacije kako bi sprečio ponovni nastanak čuklja?

Ukratko potrebno je da postoperativno poštujete naše preporuke. Recidivi su uvek mogući, na sreću kad čukalj operiše profesionalac, oni se javljaju retko. Uglavnom su uslovljeni neodgovornim ponašanjem pacijenata i nepoštovanjem datih preporuka.

 

Operacija oba čuklja i drugih prstiju

Oba čuklja odjednom

esto nas pitate ako se čukalj javi istovremeno na oba stopala, da li se radi istovremena obostrana operacija čukljeva? Ili se radi jedna po jedna operacija?

Odgovor je prosto DA. U Dr Dren sve češće operišemo čukljeve obostrano. Što znači da jednom intervencijom rešavamo oba stopala.

Ukoliko nema medicinskih prepreka da se čukljevi operišu obostrano u jednom aktu onda nije nikakav problem da se i urade oba čuklja odjednom

operacija oba čuklja odjednom kontrola dr radoičičOperacija oba čuklja izvedena u Dr Dren dr Radoičić – kontrola posle operacije

Postoje brojne prednosti ovakvog pristupa. Ukratko – jedna operacija, jedna anestezija, jedan prijem i priprema kao i jedna rehabilitacija su svakako bolje nego postupak u dva vremena.

Čekićasti i kandžasti prsti stopala

Kad su u pitanju drugi prsti stopala česti deformiteti nožnih prstiju su čekićast prst skvrčen i maljičast prst, ili kandžast tj. latinski digitus flexus i digitus maleus. Odnosno hammer toe i claw toe su takođe izrazi kojima se označavaju defomiteti prstiju stopala. Pored čuklja ovako deformisani prsti mogu da budu čest razlog za metatarzalgiju tj. bolove u prednjem delu stopala.

Čekićast ili skvrčeni prst često prati čukalj to jest čukljeve. Nekad se čekićasti prsti jave i bez čukljeva. Obično je na njima značajan žulj tj. klavus prsta. Operacija čukljeva na nogama i operacija za digitus flexus skvrčeni čekićast prst mogu nekad da se izvedu zajedno.

čekićast prst digitus flexus

I za čekićast i skvrčeni prst je kad je deformitet značajan jedino pravo rešenje operacija čekićastog prsta. U Dr Dren se rade sve vrste intervencija za digitus fleksus i digitus maleus. Za neke teže deformitete nekad je čak neophodna intervencija u dva akta. 

Čukljevi prirodno lečenje i pomagala za čukljeve

Pomagala i masaža

Pokušavajući da izbegnu operaciju mnogi pacijenti koriste pomagala za korekciju. Razne ortoze i steznici se reklamiraju kao sredstva ispravljaju prste. U ponudi ima i raznih alternativnih metoda, poput raznih krema, masaža i ostalih alternativnih načina lečenja.

Postavljaju se pitanja da li ortoze i kreme imaju efektaIli samo čine da pacijent kasnije sa već uznapredovalim problemom dođe kod ortopeda.

Ima mnogo predloga za korekciju čukljeva posebno na internetu.  Ne može da se izdvoji ni jedna od zaista velikog broja popularnih neoperativnih metoda lečenja čukljeva. Mišljenja smo da je najvažnije da alternativne metode nemaju štetnih uticaja. Korektor za čukljeve se najčešće kupuje kad su čukljevi već značajno izmenjeni i kad su šanse da utiče na deformitet gotovo nikakve.

Korektor za čukljeve separator za čukljeve pomagala i ulošci za čukljeve

Puno je pitanja u vezi prirodnog lečenja čukljeva, ili narodnog leka za čukljeve, ili čak čajeva za čukljeve. Takođe popularni su razni korektori separatori ili ulošci za čukljeve. Posebno se ističe termin čukljevi narodni lek a najčešće se iza tog izraza kriju neke vrlo upitne metode lečenja čukljeva.

Nažalost kod izraženih čukljeva svi ti blaži pristupi, korektori, vežbe i kreme su uglavnom odlaganje, gubljenje vremena i novca.

Ne možemo da vas podržimo u ubeđenju da bilo kakva krema, masaža, separator, pomagalo ili ortoza za čukljeve može da otkloni problem kada deformitet geometrijski i biomehanički uznapreduje do mere kada samo hirurška intervencija može da ga koriguje.

 

Može li čukalj da ima komplikacije

Operacija čukljeva je jedna od najčešće izvođenih ortopedskih operacija. Godišnje se izvede ogroman broj ovih zahvata sa izuzetno niskim procentom komplikacija. Ako se komplikacije dese najčešće su infekcije, nezarastanje ili usporeno zarastanje, recidiv deformiteta i sl.

Pacijenti često odlažu operaciju iz različitih razloga, u nekim slučajevima odlaganje operacije može da dovede do posebno izraženih čukljeva

Ukoliko operaciju izvodi lekar koji ima iskustva u hirurgiji sam operativni zahvat kratko traje. Rizici za komplikacije uvek postoje ali statistički gledano su daleko manji nego kod brojnih drugih procedura. Po pravilu hirurg koji ima više procedura i koji je usvojio i koristi savremene tehnike ima manje komplikacija.

Najveći broj uspešnih operacija čukljeva izvodi relativno mali broj doktora. U principu možemo da posavetujemo oprez prilikom izbora hiruga, posebno kad se čuje ,,stručnjak za stopalo,,. Nažalost, u najvećem broju slučajeva situacija je jednaka kao kad se neko promoviše da se bavi strujom i da je od celog zanata ,,stručnjak za zamenu sijalice,, ali je vrlo upitan broj sijalica koje je promenio, uspešno… 

čukljevi zašto nas muče 

dva teška čuklja pre korekcije u Dr Dren

I obostrani čukalj može da se reši jednom intervencijom

Čukljevi su česti ali posebni i svaki zahteva individualni pristup.

Za pravi i bezbedni izbor konsultujte stručnjake koje možete da proverite. 

Ne dozvolite da čukljevi preterano napreduju i ograniče opcije – obavite konsultacije na vreme i izaberite pravi način za najbolje rešenje.

Operacija čuklja - cena i bezbednost

čukljevi čukalj operacija korekcija dr dren stopalo pre i posle da li se čukljevi vraćaju
čukalj hallux valgus pre i posle korekcije u Dr Dren, funkcionalni i estetski rezultat je potpun

Cena operacije čukljeva u lokalnoj anesteziji u Dr Dren se egzaktno određuje na pregledu i zavisi od stepena deformiteta. Okvirne su navedene na našoj stranici cena.

Zavise najviše od potreba i planiranja vremena za rad i potrošnog materijala. Potom mogu da utiču i eventualne dodatne procedure ukoliko ih doktor preporuči a vi se složite i dogovorite pre intervencije. Postoje brojne varijacije čukljeva kao i brojne operativne mogućnosti i tehnike. Ponuda jedne jedinstvene cene za sve vrste operacija čukljeva ponekad nije moguća. 

Kad su u pitanju bezbednost i moguće komplikacije. Možemo da zaključimo da ne postoji niti jedna hirurška procedura za koju bi mogli da kažemo da se sigurno nikad nikome ništa neće iskomplikovati. Takvih garancija nema ni kod čukljeva, koliko god to ,,mala operacija,, bila.

Sa druge strane operacije čukljeva jednog ili oba – često izvodimo. U Dr Dren ortopediji je to jedna od naših najčešćih intervencija. Uvek u što bezbednijoj lokalnoj anesteziji kao jednodnevnu intervenciju. Koristimo savremeni bezbedni pristup, sa minimalnim rizikom za moguće komplikacije, velikim uspehom i brojnim zadovoljnim pacijentima.

Zato je najbolje da, ukoliko imate potrebu za tretmanom čukljeva, planirate konsultaciju sa našim stručnjacima.

Dr Dren Ortopedija  

ortoped dr sci med D. Radoičić

Pogledajte samo neke od naših brojnih korekcija čukljeva

Čukljevi ili hallux valgus su najčešći deformitet stopala. Javljaju se u lakšim ali i težim formama. Lečenje čukljeva može da bude prirodno neoperativno i operativno. 

Postoje brojne operacije čukljeva nekad a nekad su jedina opcija za lečenje deformiteta i bola u stopalu. Savremenim pristupom u Dr Dren dr Radoičić i saradnici tretiraju sve vrste čukljeva i ostalih deformiteta palca i prstiju stopala. 

Kako nastaju i kako se leče, zašto su operacije čukljeva najbezbednije u lokalnoj anesteziji i kakav je oporavak posle operacije čukljeva Super Popu odgovara Dr Radoičić radio super FM 107.9

Podelite ako vam se dopalo:

16 Responses

 1. Dobar dan ja sam Jasna imam 39 godina, imam problem sa čukljevima još od detinjstva, levi mi je malo blaži ali mi više smeta.
  Čitala sam dosta o svemu ali mislim da su čukljevi nastali genetski i da zato ne treba da mi radi bilo ko.
  Čula sam za doktora Radojičića i da ima nove minimalne metode za čukljeve.
  Koliko mi traje oporavak ako rešim da kod vas uradim jedan čukalj ili ako uradim oba?
  Koja je cena za jedan čukalj a koja za oba čuklja odjednom.
  Da li mi ostaju neke pločice i šrafovi u stopalu i da li mi smetaju posle.

  Molim za odgovor
  Hvala

  1. Poštovani,
   U Dr Dren radimo sve vrste čukljeva i deformita stopala.
   Tačno je da dr Radoičić koristi minimalno invazivne metode kad god je to moguće a najviše zavisi od vaših čukljeva.
   Oporavak je brz, obično se ne koriste nikakve ploče.
   U svakom slučaju najbolje je da nas nazovete i zakažete, na pregledu dobijate sve detaljne informacije baš za vaša stopala.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Poštovani Dr Dren,

  Imam problem sa čukljevima hallus valgus na obe noge. Ali nije jedan nego svi prsti osim malog su u čukljevima. na desnoj nozi prst do palca mi pomalo prelazi preko palca kao na jednoj od vaših slika ali prelazi manje i ima žulj kao kurje oko na njemu. Da li možete da ispravite više prstiju na nozi odjednom ili se dolazi za svaki prst posebno. Da li skidate žulj kad se skida čukalj. Da li postoji mogućnost da dobijem cenu za operacije čukljeva ali za sve prste ako treba. Hvala za odgovor

  1. Poštovani, pored intervencije za hallux valgus u Dr DRen se rade i sve vrste korekcija čekićasti ili maljičasi prst.
   Digitus fleksus i digitus maleus često dovode do deformiteta prstiju na kojima se onda pojavi bolni žulj.
   Operacijom za deformite se uklanja ili kasnije nestaje tzv. kurje oko ili žulj.

   Cene za sve procedure imate na našem sajtu ili možete da se informišete telefonom.

   U vašem slučaju, ako je višestruki i teži deformitet u pitanju najbolje je da se vidite sa doktorom Radoičićem. I da na pregledu na osnovu uvida u realno stanje vašeg stopala dobijete sve informacije i predlog plana lečenja operacije i daljeg oporavka posle operacije čukljeva.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Dobar dan i poštovanje
  možete li mi reći koliko košta operacija oba čuklja u Vašoj klinici? A koliko košta jedan čukalj?

  Nakon koliko se mogu vratiti na posao, privatna firma samo je kancelarija u pitanju ?

  Hvala
  Ana

  1. Poštovani, čukljevi operacija cena zavisi od izraženosti čuklja tj deformiteta kao i potrebne intervencije.

   Trenutno cena za operaciju jednog čuklja kreće od 120 000 din.

   Na posao se vraćate brzo posebno ako je u pitanju kancelarijski posao, ali tačnu procenu cene i oporavka posle operacije čukljeva za vaše čukljeve dobijate od doktora Radoičića na pregledu i pri planiranju intervencije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 4. Dobro veče
  moja supruga ima čukljeve na nogama. Probala je i nosila je sve uloške i ortoze za čukljeve čak sam joj pravio po nacrtu trake ali nije pomoglo, probali svaki narodnilek za čukljeve i dalje ništa.
  Sad su čukljevi upaaljeni ona se muči, hteli bi da uradi oba odjednom
  koja je cena operacija oba čuklja i da li može operacija čukljeva u lokalnoj anesteziji ako supruga ima stentove i pije lekove za krv

  zahvaljujem i nadam se brzom odgovoru

  1. Poštovani,
   cene operacija čukljeva zavise od brojnih faktora
   Ako su dupli čukljevi u pitanju odnosno ako je potrebna operacija oba čuklja najbolje je da vaša supruga zakaže kod kod nas za dr Radoičića.

   Lokalna anestezija je bezbednija za operacije čukljeva a u svakom slučaju dobićete na pregledu sva uputstva u vezi preoperativne pripreme zbog stentova i lekova koje uzima.

   nazovite nas, telefon 069 693 640 da isplaniramo vreme koje vam odgovara

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

  2. Postovani, interesuje me da li radite operaciju skraćenja drugog prsta na stopalu i da li je operacija prihvatljiva ako se radi iskljucivo iz estetskih razloga?

   1. Poštovani,
    Već smo imali takve zahteve i uspešne operacije skraćenja drugog prsta uz korekcije čukljeva ali i ostalih deformiteta stopala.

    Jedini način da dobijete sve potrebne informacije ja da zakažete pregled kod dr Radoicica.

    Hvala
    Srdačni pozdrav
    Dr Dren

 5. dobar dan i poštovanje

  već sam odlučila da operišem hallux valgus čukalj kod doktora Radojičića, mi smo se već videli i dogovorili a vaša stranica mi je dobar podsetnik kad imam neko pitanje u vezi čukljeva
  pošto sam iz inostranstva niste mi rekli koliko unapred treba da vam se najavim da zakažemo tačan datum (moj plan je krajem juna ove godine).
  zamoliću da komuniciramo emailom
  hvala

  1. Poštovani,
   odgovorili smoi na email,
   KAd su u pitanju čukljevi i operacija hallux valgusa uobično je dovoljno par dana unapred, a nekad i manje, da nam se javite i da uskladimo termine.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 6. Poštovanje
  nadam se da ćete proslediti moje pitanje na nivo osobe koja može da pruži odgovor. Naime vaša sestra koja se ljubazno javlja na telefon ne može da mi da informaciju koju želim.

  Moje pitanje je da li je istina da doktor Radoičić Dragan radi samo kod vas operacije čukljeva ako radi još negde u nekoj drugoj bolnici onda želim da mi kažete gde???

  Ja želim da sa njim dogovorim gde ću da operišem moja stopala i recite mu da hoću baš kod njega i da imam preporuke od njegovih pacijenata. U pitanju su oba stopala DG: Hallux valgus bilateralis
  Bilo bi dobro da mi pošaljete njegov broj telefona možete na email ili u poruci na telefon.
  Poslacu email sa istom sadržinom i na vaš službeni email.
  Očekujem odgovor
  Hvala

  1. Poštovani
   doktor Radoičić radi operacije čukljeva u Dr Dren ortopediji.
   Potvrdio nam je da ne radi operacije čukljeva u drugim ustanovama.
   Zaista se izvinjavamo, ali nemamo dozvolu da dajemo lične brojeve telefona lekara.

   Za procenu i predlog najbolje opcije tretmana čukljeva preporučujemo pregled sa rtg snimcima stopala.

   Ukoliko planirate da zakažete pregled u Dr Dren Ortopediji molimo naglasite da je u pitanju korekcija stopala i da je za dr Radoičića, potrudićemo se da vam obezbedimo termin koji vam najviše odgovara.

   Hvala

   Srdačni pozdrav

   Dr Dren Ortopedija
   telefoni 069 693 640 i 011 407 1522

 7. Dobro veče
  čula sam i videla da kod vas mogu da se operišu čukljevi i da se istog dana ide kući da li je to stvarno tačno
  to mi je ponuđeno u Americi, moj sin živi u Americi, a na drugim mestima mi kažu da nije moguće operisati čukljeve bez uspavljivanja, ako može bez uspavljivanja ja bih se odlučila da se isprave čukljevi kod vas ako je cena prihvatljiva

  Koja je cena za čukljeve na obe noge samo je palac za ispravku? Koji doktor je najbolji za čukalj ?
  Hvala

  1. Poštovani
   sve operacije čukljeva u Dr Dren radimo isključivo u najbezbednijoj mogućoj lokalnoj anesteziji.
   Ne uspavljujemo i ne primenjujemo opštu anesteziju.

   Brojni naši pacijenti mogu da posvedoče da nakon intervencije izlaze sami iz sale i naravno da nisu uspavani tokom rada.

   Trudimo se da su cene za operacije čukljeva razumne i prihvatljive
   a najviše zavise od vaših čukljeva.

   Ukoliko planirate operaciju oba čuklja odjednom potrebno je da zakažete kod dr Radoičića.

   Izvolite javite se telefonom ili email-om i zakažite pregled kad vam odgovara.

   Dr Dren
   telefon +38169693640 email: zakazivanje@drdren.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

artroskopija kolena artroskopska endoskopska operacija kolena meniskusa i prednjeg ukrštenog ligamenta

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena je minimalno invazivna ortopedska procedura. Omogućuje bezbedan uvid i intervencije na svim unutrašnjim strukturama kolena.

pročitaj više »
mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti