Dr Dren Centar za rame i lakat

Rame i lakat čine jednu funkcionalnu celinu, povreda ili obolenje ramena ili lakta utiče na celo telo, pored bola može da ograniči normalne i sportske aktivnosti. U Dr Dren od dijagnoze do lečenja, operacije i rehabilitacije.

Centar za Rame i lakat

Bol u ramenu i bol u laktu

Bol u ramenu kao i bol u laktu je čest razlog za javljanje ortopedu. Postoje brojni razlozi za bol u ramenu, nekad je dovoljno da malo odmirujemo ili da se umerimo u aktivnostima a nekad je potrebno da se javimo ortopedu i proverimo da li ima razloga za dodatna ispitivanja ili tretman.

U Dr Dren dijagnostikujemo i tretiramo sva stanja u vezi ramena i lakta od najlakših do najkompleksinijih.

Bol u ramenu i laktu savremene opcije

U zavisnosti od vašeg nalaza možemo da vam preporučimo različite vidove tretmana za bol u ramenu ili bol u laktu i to od saveta za mirovanje ili fizikalnu terapiju, preko nekih lekova ili injekcija pa do svih vrsta operacija ramena i operacija lakta.

Rame i lakat su kompleksni zglobovi sa brojnim specifičnostima, česte su povrede ali i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje. U poslednje vreme u ortopediji ostvaren je ogroman napredak u prepoznavanju i lečenju problema ramena i lakta.

bol u ramenu bolno rame bolovi u ramenu

Bol u ramenu i laktu dijagnoza

Dijagnozu postavljamo kliničkim pregledom, snimanjima – ultrazvuk, rendgen, MR ili CT pregled, laboratorijske analize krvi ili punktata zgloba su ponekad neophodne za pravilnu dijagnozu.

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo minimalno invazivno, praktično bez dodatnih oštećenja tkiva tokom intervencija sa izuzetno brzim oporavkom.

brojne intervencije na ramenu i laktu izvodimo kao

Jednodnevne intervencije

U Dr Dren se izvode savremene operacije i intervencije na ramenu i laktu, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

Pored operacija dostupne su i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcijama za rame i lakat od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i blokada

Centar za Rame i lakat

Najčešća bolna stanja ramena i lakta

Savet koji ne škodi a možda pomaže! Dobro je da znate kad i ako vas boli rame, pored javljanja ortopedu, možete nešto i sami da preduzmete. 

Između ostalog, ne preporučuje se spavanje na tom ramenu i u tzv. ,, supermen,, pozi kad je ruka ispružena a glavu naslonimo na rame. u tim pozicijama ako dugo traju tetive ramena trpa značajne pritiske. Pozicija koja relaksira tetive mišića totatora ramena je kad ležite na boku a ruku gde je bolno rame prebacite u lagani zagrljaj preko većeg jastuka ili partnera tako da je lakat odbijen od tela a ruka savijena u laktu ( stručno blaga abdukcija i prednja elevacija). Pokušajte, ne može a škodi a možda koristi 

Dr Dren Ortopedija @DrDrenOrtopedija ☎️011 407 1522 ☎️069 693 640 drdrenortopedija@gmail.com

Kako se leči Teniski lakat – bol u laktu sa spoljne strane lakta i podlaktice Zove se još i epikondilitis, lateralni epicondylitis. 

To je neprijatno bolno stanje koje često viđamo u Dr Dren. Postoje brojni razlozi za nastanak. Lečenje je moguće u zavisnosti od intenziteta bolova i trajanja: 🏥 izbegavanjem aktivnosti koje su dovele do pojave 🏥 analgeticima (tablete i gelovi) 🏥 fizikalnom terapijom 🏥 injekcijama – primenjuju se lokalno kortikosteroidi (blokade), PRP injekcije, i posebne hijaluronske injekcije za tetive. 🏥 kad su bolovi izraženi, često se ponavljaju, prethodne mere ne pomognu i imamo znake oštećenja nekad je jedina opcija operacija. 

Dr Dren Ortopedija @DrDrenOrtopedija ☎️+381 11 4071522 ☎️+381 69 693 641 📧 office@drdren.com

Podelite ako vam se dopalo:

Sadržaj

Dr Dren društvene mreže

popularno

SVE ŠTO ŽELITE I SVE ŠTO suplementi za zglobove TREBA DA BUDU

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Ako možete – Birajte najbolje. Potražite u apotekama ili poručite online

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

poručite
orthogol i immunogol

možda je zanimljivo

skorašnji postovi

operacija meniskusa iskustva cena rehabilitacija fizikalna terapija oporavak

Operacija meniskusa

Operacija meniskusa je medicinski postupak koji se često koristi za lečenje povreda meniskusa u kolenu. Meniskusi su hrskavičasti

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

najbolje za zglobove

Orthogol kapsule i gel

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti