Dr Dren Centar za rame i lakat

Rame i lakat čine jednu funkcionalnu celinu, povreda ili obolenje ramena ili lakta utiče na celo telo, pored bola može da ograniči normalne i sportske aktivnosti. U Dr Dren od dijagnoze do lečenja, operacije i rehabilitacije.

Centar za Rame i lakat

Bol u ramenu i bol u laktu

Bol u ramenu kao i bol u laktu je čest razlog za javljanje ortopedu. Postoje brojni razlozi za bol u ramenu, nekad je dovoljno da malo odmirujemo ili da se umerimo u aktivnostima a nekad je potrebno da se javimo ortopedu i proverimo da li ima razloga za dodatna ispitivanja ili tretman.

U Dr Dren dijagnostikujemo i tretiramo sva stanja u vezi ramena i lakta od najlakših do najkompleksinijih.

Bol u ramenu i laktu savremene opcije

U zavisnosti od vašeg nalaza možemo da vam preporučimo različite vidove tretmana za bol u ramenu ili bol u laktu i to od saveta za mirovanje ili fizikalnu terapiju, preko nekih lekova ili injekcija pa do svih vrsta operacija ramena i operacija lakta.

Rame i lakat su kompleksni zglobovi sa brojnim specifičnostima, česte su povrede ali i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje. U poslednje vreme u ortopediji ostvaren je ogroman napredak u prepoznavanju i lečenju problema ramena i lakta.

bol u ramenu bolno rame bolovi u ramenu

Bol u ramenu i laktu dijagnoza

Dijagnozu postavljamo kliničkim pregledom, snimanjima – ultrazvuk, rendgen, MR ili CT pregled, laboratorijske analize krvi ili punktata zgloba su ponekad neophodne za pravilnu dijagnozu.

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo minimalno invazivno, praktično bez dodatnih oštećenja tkiva tokom intervencija sa izuzetno brzim oporavkom.

brojne intervencije na ramenu i laktu izvodimo kao

Jednodnevne intervencije

U Dr Dren se izvode savremene operacije i intervencije na ramenu i laktu, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

Pored operacija dostupne su i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcijama za rame i lakat od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i blokada

Centar za Rame i lakat

Najčešća bolna stanja ramena i lakta

Savet koji ne škodi a možda pomaže! Dobro je da znate kad i ako vas boli rame, pored javljanja ortopedu, možete nešto i sami da preduzmete. 

Između ostalog, ne preporučuje se spavanje na tom ramenu i u tzv. ,, supermen,, pozi kad je ruka ispružena a glavu naslonimo na rame. u tim pozicijama ako dugo traju tetive ramena trpa značajne pritiske. Pozicija koja relaksira tetive mišića totatora ramena je kad ležite na boku a ruku gde je bolno rame prebacite u lagani zagrljaj preko većeg jastuka ili partnera tako da je lakat odbijen od tela a ruka savijena u laktu ( stručno blaga abdukcija i prednja elevacija). Pokušajte, ne može a škodi a možda koristi 

Dr Dren Ortopedija @DrDrenOrtopedija ☎️011 407 1522 ☎️069 693 640 drdrenortopedija@gmail.com

Kako se leči Teniski lakat – bol u laktu sa spoljne strane lakta i podlaktice Zove se još i epikondilitis, lateralni epicondylitis. 

To je neprijatno bolno stanje koje često viđamo u Dr Dren. Postoje brojni razlozi za nastanak. Lečenje je moguće u zavisnosti od intenziteta bolova i trajanja: 🏥 izbegavanjem aktivnosti koje su dovele do pojave 🏥 analgeticima (tablete i gelovi) 🏥 fizikalnom terapijom 🏥 injekcijama – primenjuju se lokalno kortikosteroidi (blokade), PRP injekcije, i posebne hijaluronske injekcije za tetive. 🏥 kad su bolovi izraženi, često se ponavljaju, prethodne mere ne pomognu i imamo znake oštećenja nekad je jedina opcija operacija. 

Dr Dren Ortopedija @DrDrenOrtopedija ☎️+381 11 4071522 ☎️+381 69 693 641 📧 office@drdren.com

Podelite ako vam se dopalo:

Sadržaj

Dr Dren društvene mreže

popularno

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

možda je zanimljivo

skorašnji postovi

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije

PRP

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 

BMAC za zglobove

POKLON za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti