prednji ukršteni ligamenti kolena

Prednji ukršteni ligamenti kolena

Prednji ukršteni ligamenti su izuzetno značajni.

Imamo veliko iskustvo u dijagnostici i tretmanu ovih povreda kolena.

Individualno prilagođen izbor tretmana ACL

je od ključne važnosti za oporavak.

Operacija prednjih ukrštenih ligamenata oporavak 

Rekonstrukcija prednjih ukrštenih ligamenata

Ostavite komentar

postavite pitanje ili

opišite vaša iskustva u vezi  sa povredom ili

tretmanom u vezi prednjeg ukrštenog ligamenta ACL

Prednji ukršteni ligament
povreda dijagnoza lečenje
više o ACL
Operacija ACL
operacija prednjeg ukrštenog ligamenta Rekonstrukcija ACL
Pročitaj više
ACL oporavak
oporavak nakon operacije prednjeg ukrštenog ligamenta
Pročitaj više
Previous slide
Next slide

Rekonstrukcija prednjeg ukrštenog ligamenta kolena – zahvat koji može značajno poboljšati funkciju kolena i omogućiti vam da se vratite aktivnostima koje volite.

Bitno je da se ta procedura obavi kako bi se sprečila buduća oštećenja hrskavice i povrede,

Takođe ova intervencija omogućuje i da se osigura pravilna stabilnost i funkcija kolena.

Ako imate raskid prednje ulrštene ACL kolena ne propustite priliku da se osećate kao novi.

Povratite svoju snagu i vratite se u stari ritam života!

Dr Radoičić u Dr Dren primenjuje najsavremenije tehnike i protokole za operacije rekonstrukcije prednjeg ukrštenog ligamenta.

🏀 Prednji ukršteni ligament kolena ili ACL (anterior cruciate ligament) je jedan od najvažnijih ligamenata kolena.

🏀 Koliko je značajan znaju svi koji su ga povredili a bave se profesionalno ili rekreativno sportskim aktivnostima.

🏀 U Dr Dren dr Radoičić koristi najsavremeniju opremu i sve preporučene mere kako bi svaku intervenciju izveli što bezbednije i sa što manje rizika.

🏀 prikazujemo jednu Dr Dren ACL rekonstrukciju sa povredama meniskusa primenjena je nova savremena minimalno invazivna tehnika i implanti. Intervencija je izvedena kao jednodnevna bez zadržavanja posle!

Hvala dragoj Anastasiji na ukazanom poverenju!

Podelite ako vam se dopalo:

4 одговора

 1. Moje iskustvo sa operacijom prednjeg ukrštenog ligament
  Ovaj tekst sam postavio na još jedan sa pitanjima i odgovorima a ima smisla i ovde
  Čitao sam brojna iskustva o povrede prednjih ukrštenih i operaciji prednjih ukrštanih ligamenata. Hteo sam da napišeem svoja, skoro me je kolega, koji treba da operiše acl u srbiji nije pre neki dan pitao o tome.

  Pa evo ima smisla da posle prvog skijanja a nešto manje od 5 meseci od operacije prednje ukrštene veze u Beogradu podelim neke utiske.
  Pre oko godinu i po sam povredio koleno u Americi. Imam osiguranje i tamo mi je urađena artroskopija, samo artroskopija i meniscus. Prvo sam bio kod dobrog doktora u njegovoj da tako nazovem kancelariji ordinaciji na pregledu a operacija mi je rađena ne u bolnici nego u ASC to je kao centar za ambulantnu istodnevnu hirurgiju. Inače nalazi se u okviru jednog tržnog centra. Sve je vrlo moderno i uređeno da funkcioniše brzo i tačno. Što se mene tiče bilo je odlično. Isti dan kući sa svim direktivama za ponašanje i svim lekovima. Tad mi je doctor rekao da mi je uradio meniscus a da je ACL potpuno pokidan i da će trebati da se operiše posle fizikalne terapije. Osiguranje mi je pokrilo sve u vezi toga. Već sam rešio bio da operaciju prednje ukrštene uradim u Srbiji da bi spojio korisno i korisno tj. povezao neki odmor i sick leave koji je značajan za ovu operaciju i neke druge poslovne planove.
  Koleno mi je ispadalo sve češće a volim da skijam, tenis, volim i poneki hajking i meni stvarno trebaju kolena koja neće da ispadaju.

  Normalno potražio sam preporuke za doktore i istraživao na netu. Pretpostavljate prvo sam bio kod dr Milankova, on je fin stariji gospodin čovek ali nije mi se dopalo što za prednji ukršteni uzima kost sa čašice i stavlja metalne šrafove, i još leži se kod njega ostaje u bolnici dugo ne može varijanta itsi dan operacija i kuća. Tako da sam posle toga otišao kod drugog doktora on je ok ali ni on ne radi te operacije isti dan tako da se uradi operacija i da se ide. Posle sam bio još kod jednog na glasu ali to neću da pominjem jer ako pišem kako sam ja to doživeo neprijatno ispalo bi da sam mu namerna negativna reklama, pošto se nismo razumeli neću ga ni pominjati.
  Meni je osiguranje svakako plaćalo pa mi je bilo sasvim ok i da radim privatno i to sam govorio doktorima. Svakako je mnogo jeftinije za osiguranje bilo u srbiji da se uradi.
  Meni je u celoj priči bio bitan momenat da može da se radi preko stranog osiguranja, da je doctor siguran i da ne blejim u bolnici bez razloga, odnosno da bude neka sigurna ali day surgery varijanta.

  E onda sam tek otišao kod dr koji me je razumeo, u Dren ortopediju kod drRadojičića. Našao sam ih na netu adresa drdren.com Sajt im je nekako amaterski, verovatno pravio mali od komšije, ali je tekst za ligament kolena najozbiljniji na koji sam naišao na srpskom netu.
  Što se tiče dr sve što sam hteo je bilo ok, nekako mi je ulio sigurnost od prvog razgovora. Naravno da sam imao neke rezervacije i da sam postavljano svakakva pitanja ali je čovek strpljivo odgovarao. Još bitno potpuno je verziran i govori odličan engleski pa je sva komuikacija sa mojim osiguranjem išla preko drena odnosno dr radoojičića. Mada to je nebitno za priču samo bi rekao da sam bio iznenađen kad je approval za operaciju stigao jako brzo jer obično se čeka više dana da osiguranje proveri papire i doktora. Dobio sam sve izveštaje srpski i engleski sick leave note i sve račune i sve neke potvrde šta je stavljeno i rađeno. Osiguranje mi je sve uvažilo i rekao bih da im to nije prvi put da rade.

  E sad sama operacija, prvi utisak bio sam malo iznenađen prostorom, pazite dren nije bolnica i ne izgleda tako. Nije u gradu, ali unutra ima sve, kako bih vam rekao nije ko bolnica ali ima miris bolnice ili bar miris neke hemije za čišćenje kakav mislim da bolnica treba da ima. Vrlo je pristojno i čisto. Vidim da neki od vas komentarišu hranu ali ovo je bilo na jedan dan tako da o tome nemam komentar.
  Pre operacije uradio sam nalaze u domu zdravlja privatnom, sve krvne analize i pregled internog doktora.
  Sama operacija mojih prednjih ukrštenih ligamenata je bila u subotu ujutro. Taj dan došao sam u pola devet ujutru, presvuko se, ponovo porazgovarao sa doktorom, ušao sam u salu oko 9. Dobio sam lokalnu anesteziju sa jednom velikom ili bolje da kažem dugom iglom, jednom u leđa jednom u donji deo i jednom spreda pored onih muških stvari, to je lokalna anestezija i to mi je dao jedan Bosanac. Taj je isto doctor ali je odličan i vrlo je opušten, pokušaću da ne ispadnem trash kad kažem pozitivan i zafrkant. Pravi neke forice koje kad se setim nisu neke ali imaju smisla i opuste čoveka. Taj recimo momenat nisam imao u Americi. E sad nije sve zezanje vidi se sve vreme da vrlo odgovorno rade da su uigrani kao precizna mašina.
  Bio sam budan sve vreme, i pričao sa dr Radojičićem, urađen mi je prednji ukršteni ligament od tetiva iz butine a doktor ih je uzeo iz malog reza na kolenu, čuo sam ga kako u jednom momentu kaže vidi amer ga spremio za rekonstrukciju sve mu je počistio, pretpostavljam da je to dobro i moguće i da je to jedan od razloga što je išlo vrlo brzo. Pokazivao mi je na monitoru kako se dešavaju stavri i šta radi mada priznajem nisam baš u toj priči. NIšta me nije bolelo tokom operacije, imao sam neki osećaj stezanja butine ali ništa neizdrživo. Mislim da je SVe trajalo oko sat vremena. Posle sam sačekao tako su mi objasnili još malo da popusti lokalna anestezija dobio sam inekcije antibiotik za bolove i onu malu za tromb u stomak. Pre operacije sam već znao da idem sa štakama a dobio sam u dren par štaka. Pozvao sam taksi negde oko pola jedan. Dali su mi upustvo za posle operacije sa svim odgovorima vrlo je kvalitetno i dobar deo se odnosi na vežbe i poziciji noge. NOga je počela da me boli oko pola tri pa sve jače tačno kako su mi rekli. Tad sam uzeo jedan kefo rapid a onda sam uzeo i još jedan brufen od 600 ( o mi nije pisalo sam sam uzeo) pa mi je bilo malo muka pa sam uzeo i jedan ranisan. Bolelo me koleno je tog dana posle podne i više uveče, ali nisam zvao doktora popio sam još jedan keforapid uveče i jedan ujutru. Posle toga sam popio ukupno još tri tablete za bolove. Primao sam inkecije za tromb dve nedelje a posle toga aspirin. Meni je posle prvog dana bilo 500% lakše. E sad nisam stavljao led možda sam tu pogrešio u americi sam posle artroskopije nosio cryo cuff, to je steznik koji hladi dobra sprava, posle sam pitao doktrora za to kaže da zna i da ima ali da retko koristi.

  Vežbao sam prve dve nedelje sam po njegovom uputsvu tako kako mi je dr radojčić rekao. Prvo previjanje je bilo posle jednog dana bio je veliki zavoj koji je zamenjen sa nekim flasterima. E sad iz ove perspektive mislim da bi bilo bolje da je ta kontrola drugi dan da bi billo još bolje da se nisam cimao odmah narednog dana.

  Rečeno mi je da ću da hodam sa štakama 2 ili 4 nedelje, a da krenem sa osloncem kad osetim da mogu da me ne boli. Ja sam bacio štake i krenuo da hodam posle nekih recimo 8 dana možda malo pre ili kasnije ali sigurno manje od deset dana posle operacije.

  Oporavak mi je išao odlično, radio sam vežbe, gledao sam na netu, imate odlične stvari kad googlate acl rehab. Iskreno iako mi je dr preporučio fizikalnu terapiju nisam išao. Ali sam redovno vežbao i krenuo sam na bazen kad mi je dr dozvolio. Počeo sam da trčkaram negde posle dva i po do tri meseca ali pravolinijski, prvi pravi test kolena sma imao prošle nedleje na skijanju. Pripremao sam se par nedelja pre toga vrlo umereno i blago ali je bilo odlično. KOleno mi od operacije ne ispada, nemam nikakve posebne pritužbe sve je što se tiče rehab prošlo top.

  Za sad sve funkcioniše kako treba. Dr je zadovoljan na zadnjoj kontroli mi je potapšao koleno i pohvalio kvadricepse, rekao je da ligament drži super. Mislim da je moje srpsko iskustvo zanimljivo i da nisam pogrešio u izboru, jer je bilo vrlo ekspeditivno ni jednog momenta nisam osetio da nešto nije kako treba čak je bilo i nešto preko mojih očekivanja. E sad koliko je koštalo možda nije poželjno da napišem, a možda nekog interesuje iako mi je platilo osiguranje po mom mišljenju nije puno. Koga interesuje može da ih nazove pa da proveri.
  Imao sam vremena a i inspiracije pa sam se raspisao ako neko ima neko pitanje vrlo rado ću da odgovorim
  Ako nema
  Veliki pozdrav i dobar oporavak svim prednjim ukrštenim želim!
  R2-D2 C-3PO

 2. Dobar dan, imam 29 godina moj problem je ispada mi desno koleno na fudbalu i na stepeništu. Znam za povredu prednjih ukrštenih urađen mi je magnet pregled kolena.
  dali radite operacije stare povrede prednjih ukrštenih ligamenata
  Kakvi su rezultati te operacije ako je povreda pre dve godine.
  Koja je cena od do i da li može na rate?
  Hvala

  1. Poštovani, operacija prednjih ukrštenih ligamenata je u našoj praksi rutinska intervencija.
   radimo i stare povrede ACL tj. prednja ukrštena veza povređena pre dve godine nije razlog da se ne operiše ukoliko imate problem odnosno kako kažete ispadanje kolena.
   Posebno što je dokazano da koleno brže propada bez stabilnosti.
   Rezlutati nakon operacije iako je povreda starija su dobri, svakako verujemo da su bolji nego da koleno ostane nestabilno.
   ukoliko nuije samo prosta operacija u pitanju tj.ako je stara povreda ili koleno izazovnije bolje da planirate intervenciju kod Dr Radoičića.

   Operacija prednjih ukrštenih ligamenata cena je dostupna na linku http://drdren.com/pregled-ortopeda-usluge-cene-ortopedskih-intervencija/
   a možete da pozovete da proverite i dobijete detaljne informacije u vezi plaćanja.

   Hvala
   Srdačni pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sadržaj

Dr Dren društvene mreže

Popularno

SVE ŠTO ŽELITE I SVE ŠTO suplementi za zglobove TREBA DA BUDU

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Ako možete – Birajte najbolje. Potražite u apotekama ili poručite online

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Ovde možete da poručite
orthogol i immunogol

možda je zanimljivo

skorašnji postovi

lečenje osteoporoze lekovi za osteoporozu najbolje injekcije za osteoporozu

Lečenje osteoporoze

Lečenje osteoporoze
Kada se kliničkim pregledom i odgovarajućim testovima i snimanjima postavi dijagnoza osteoporoze neophodno je započeti lečenje.

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

Orthogol najbolje za zglobove dodatak suplement za zglobove tetive kosti hrskavicu glukozamin hondroitin sulfat hijaluron boswellia
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
bol u kolenu hrskavica hijaluorn prp injekcija

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja

posle primene hijaluronske injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti