Vadjenje šrafova pločica klinova šipki igala žica iz kosti ruke noge, kolena, skocnog zgloba, potkolenice, femura, kuka, ramena, lakta, ručnog zgloba​

Vadjenje šrafova iz kosti Odstranjivanje ortopedskih implantata iz kostiju i zglobova

Vadjenje šrafova iz kosti

Vađenje ortopedskih implantata

Odstranjivanje ortopedskih implantata, pločica, vađenje šrafova iz kosti je jedna od naših češćih intervencija. 

Iako se obično kaže ,,potrebno je vađenje šrafova iz kosti,, postoje različiti ortopedski implantati. Možete da nam se obratite u vezi vađenja svih vrsta ortopedskih implantata, bilo gde i kada da su postavljeni.

Ukoliko postoje opravdani razlozi, odstranjujemo sve vrste ortopedskih  šrafova, pločica, klinova žica, igala i ostalih ortopedskih implantata.

Imamo izuzetno veliku i uspešnu seriju operacija uklanjanja raznih šrafova i pločica u bezbednoj lokalnoj anesteziji. Posle koje nije neophodno ni najmanje zadržavanje u bolnici.

vađenje šrafova iz kosti

Odstranjivanje ortopedskih implantata

Postoje brojna stanja kad je potrebno odstraniti, izvaditi ortopedski materijal. Odnosno kad je potrebno i preporučeno da se  izvade šravovi, ploče pločice ili klinovi iz ruke ili noge. Nekad se radi i skidanje spoljnih fiksatora npr. Ilizarov aparat.

U najvećem broju slučajeva vađenje šrafova iz kosti se radi kad je prelom zarastao, kad nema više potrebe za njim ili kad je implantacioni materijal oštećen, prelomljen, razlabavljen i stvara probleme bilo koje vrste.

vađenje klinova iz kosti

Objašnjenje je u tome da je sposobnom ortopedu koji poseduje adekvatne instrumente daleko lakše i jednostavnije i brže da materijal odstrani nego primarno postavi.

Ponekad iz različitih razloga materijal ne može ili ne treba da se odstranjuje. U svakom slučaju neophodno je da se o intervenciji prethodno informišete. 

šrafovi pločice kosti ortopedija vađenje odstranjivanje

Ukoliko imate neki ortopedski materijal u svom telu a želite da ga odstranite možete da nam se javite. Na pregledu možete da dobijete sve informacije u vezi cena, stanja i vađenja.

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.


za Dr Dren Ortoped
dr sc med D. Radoičić

Vađenje šrafova iz kosti je jednodnevna intervencija

Kako izgleda vađenje šrafova i pločice iz ruke i iz kolena u lokalnoj anesteziji. Vađenje je nekad neophodno posebno kod dugotrajne infekcije i gnojenja rane.

Podelite ako vam se dopalo:

37 Responses

 1. Poštovanje,
  koliko dugo moraju da se drze srafovi u nozi i dali mogu privatno da ih skinem hvala unapred
  operacija je bila pre 9 meseci ima jedna šipka i 9 šrafova levi čukalj na skočnom zglobu je bio prelom.

  1. Poštovani,
   Možemo da vam u Dr Dren uklonimo sve vrste šrafova ,,šipki,, i pločica iz ruke ili noge. pretpostavljamo da je kod vas bio u pitanju maleolarni prelom skočnog zgloba u tj prelom maleolusa, 9 meseci je nekad dovoljno za zarastanje ali najbolje da nam se javite i zakažete pregled sa rendgen snimcima noge

   Dobićete sve informacije u vezi skidanje šrafova kao i pravog vremena za to.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

  2. Poštovani,
   Možemo da vam u Dr Dren uklonimo sve vrste šrafova ,,šipki,, i pločica iz ruke ili noge. pretpostavljamo da je kod vas bio u pitanju maleolarni prelom skočnog zgloba u tj prelom maleolusa, 9 meseci je nekad dovoljno za zarastanje ali najbolje je da nam se javite i zakažete pregled sa rendgen snimcima noge

   Dobićete sve informacije u vezi skidanje šrafova kao i pravog vremena za to.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

   1. Postovani moje ime je Ilija MIljatovic. Zivim I radim na Malti dugi niz godina. Pre 5 meseci sam imao udes na motoru,gde sam polozio 6 rebara,izvadjena mi je slezina,opisana kljucna kost na ramenu I operisane su mi obe podkolenicne posto tj.Tibia i fibija. Operacija nogu je obavljena u Mater Dei Hospital na Malti, gde su mi izmedju ostalog zbog tezine preloma tibije I fibije u iste ugradili titanijumske sipke. Rekli su mi da to ostaje I da cu sa tim provesti ostatak svog zivota. Ipak bih zeleo pored misljenja doktora sa Malte, gde je izmedju ostalog I nas Dr.Branko Magazinovic da se posavetujem I sa specijalistima ortopedije iz moje zemlje. Dakle da li postoji mogucnost, I da li je to korisno,izvaditi Ta strana tela. Hvala na izdvojenom vremenu I eventualnom odgovoru na moje pitanje. Srdacan POZDRAV

    1. Poštovani,
     uvek postoji moguićnost da se svaki ortopedski implantat iz kolena kuka, potkolenice ili iz drugih kostiju izvadi, nekad je to neophodno a nekad poželjno.

     U svakom slučaju najbolje je da to naši lekari provere, ako želite možete da zakažete pregled, ponesite rtg snimke gde se vuide implanti i dobićete sve odgovore u vezi odstranjivanja.

     Srdačni pozdrav
     Dr Dren ortopedija

 2. Moj unuk je pre dve godine polomio potkolenicnu kost i stavljena mu je sipka i 7 srafova,kao i zice.danas je pokusano vadjenje ali je moglo da se izvade samo 4 srafa a ostalo nije moglo.Sraslo je sa kostima.Unuk ima 20 godina.
  Molim vas da mi odgovorite hoce li mu predstavljati smetnju u zivotu sto je sipka,srafovi i zica ostala?
  Jako sam zabrinuta .Unapred hvala!

  1. Poštovani,
   dešava se da neko negde ne može da izvadi neki materijal (igle, žice ploča šrafove i sl.) iz kosti.
   Na osnovu dostavljenih informacija ne možemo da odgovorimo da li će mu to što je ostalo u kostima smetati, zavisi i od čega je taj materijal i kako i gde stoji.

   U svakom slučaju vaš unuk može da zakaže preged kod naši doktora i da dobije informaciju o tome da li će smetati kao i koliko bi koštalo da se u potpunosti odstrani.

   Mi ne odbijamo bilo kakvo vađenje ortopedskog materijala ukoliko ima medicinskih razloga da se odstrani.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Poštovani,

  Da li mi mozete odgovoriti da li je neophodno vaditi vijke posle operacije skočnog zgloba pri kojoj su mi ugrađena tri vijka.

  Postoje suprotna mišljenja neki doktori su da to treba vaditi a drugi ne.Od operacije je prošlo 60 dana i ja već sa fizio terapeutom radim vezbe na ojačanju muskulature i pokretljivosti zgloba,nemam otoka i pri osloncu sa 50%ne osećam bol.

  Zabranjeno mi je kretanje pa Vas molim za Vaše mišljenje da li treba vaditi te vijke i ako treba da li se to može prolongirati. U koliko je to po Vasem mišljenju neophodno odstraniti vijke mogu li to uraditi kod Vas.
  Šaljem vam i snimak zgloba 30 dana posle operacije

  Pozdrav
  Bajić

  1. Poštovani,
   informisali smo doktora da ste već operisani negde
   doktor je video vašu poruku i snimke,
   sve mu je jasno kao i šta je potrebno da se učini. Sve u vezi preloma skočnog zgloba i svih komplikacija nakon operacija preloma skočnog zgloba može da se obavi u Dr Dren Ortopediji.

   Najbolje je ukoliko ste u mogućnosti, da dođete na pregled i dobićete sve odgovore.

   Srdačni pozdrav

   Dr Dren Ortopedija

   telefoni 069 693 640 i 011 408 1927

 4. Postovani
  Nakon preloma obe kosti iznad rucnog zgloba,ugradjena plocica,titanijum,u obliku slova G,sa 5 srafova sada se navrsava 2 godine,i licno mi smeta,da li se to vadi

  1. Poštovani
   Da svaki materijal koji vam smeta se nakon saniranja preloma odstranjuje.
   Možete da nam se javite potrudićemo se da vam obezbedimo termin koji vam najviše odgovara.

   Hvala Srdačni pozdrav Dr Dren Ortopedija
   telefoni 069 693 640 i 011 407 1522

 5. Postovani, moj muz imao prelom noge i ima srafove u koleno i na ckanku, proslo je 2 godine i pocelo da mu se vidi sraf oko 5 milimetra vidise vidno na kozi, molim odgovor i sta da radi. Hvala unaored

  1. Poštovani u vezi navedenog stanja, ukoliko je potrebno možemo da odstranimo ortopedske implante šfafove i sl.
   Ali doktor ne može da vam odgovori bez uvida u rtg snimke noge
   Najbolje bi bilo da zakažete pregled kod nas telefonom +38169693640

   Ili možete da nam se obratite i putem online konsultacija
   http://drdren.com/product/online-pregled-ortopeda/

   Hvala
   Srdačni pozdrav

 6. Poštovani,
  Pre jedno 3 nedelje sam imao saobraćajni udes kod mene u mestu (vozìo sam biciklu i auto me je udario) i imao sam prelom butne kosti. Još uvek boravim u bolnici i možda uskoro pa izlazim.
  Hteo sam da vas pitam koliko će mi tačno trajati oporavak te koske i da li da vadim te materijale (pločice i šrafove) odmah kad se oporavim?
  Hvala unapred i pozdrav!????

  1. Poštovani, ne možemo da odgovorimo na osnovu vaših informacija.
   Sve zavisi od primenjene tehnike kao i od tipa šrafova i zarastanja.
   Kad budete u prilici možeda da zakažete konsultaciju, naš doktor će vam predložiti šta je najbolje za vas
   Srećno sa oporavkom !
   Srdačni pozdrav

   Dr Dren ortopedija

 7. Postovani doktore.
  Operirao sam slomljeno rame, klavikulu i nadlakticu puknuti kost.
  Zanima me kako se vadi zica i srafofi iz ramena, dali ide lokalna ili opca aneszezija, te da li je komplicirano i bolno.
  Hvala na odgovoru.

  1. Poštovani
   Gotovo sve vrste šrafova žica ili igala i klinova iz ramena možemo da izvadimo, najčešće u nekoj vrsti lokalne/regionalne anestezije, redje je neophodna opšta.

   Nama vadjenje srafova a ni stavljanje obično nije ,,komplicirano,,????

   U svakom slučaju za detaljan odgovor je neophodan pregled sa snimcima, gde bi dobili sve odgovore

   Pregled u Dr Dren možete da zakazete telefonom ili preko forme za zakazivanje

   Hvala
   Srdacni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 8. Postovani Pre osam godina polomila sam skocni zglob.Ugradjeni su mi srafovi i plocica.Zanima me koliko traje sam proces operacije ,oporavak nakon operacije i koliko dana mora pacijent ostati u bolnici?hvala

  1. Poštovani
   U Dr Dren se vadjenje pločica i šrafova obavlja kao jednodnevna intervencija. Mozete da idete odmah posle.

   U svakom slučaju za detaljan odgovor je neophodan pregled sa snimcima, gde bi dobili sve odgovore

   Pregled u Dr Dren možete da zakazete telefonom ili preko forme za zakazivanje Hvala
   Srdacni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

  1. Poštovani za tačnu cenu usluge je neophodan pregled sa snimcima skočnog zgloba.

   Pregled u Dr Dren možete da zakazete telefonom ili preko forme za zakazivanje
   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 9. Da li je moguce posto imam osecaj kvrckanja da mi se slomio neki sraf u skocnom zglobu 9-ti dan nakon operacije.Nisam imala bolove poceli su danas ,a operisana sam 7.8.2020.Hvala

 10. Postovani, 2o18 godine u aprilu mesecu imala sam prelom butne kosti kad mi je ugrađen gama klin. Obzirom da je prošlo više od 2 godine, interesuje me da li bi trebalo izvaditi klin, koliko traje oporavak i kad mogu da se vratim redovnim obavezama. Imam 58 godina i molim vas za savet koja vrsta snimanje pokazuje najbolje da li je ta kost lepo srasla. S poštovanjem, Jasenka Dronjak

  1. Poštovani, postavili ste interesantno pitanje, gama klin je vrlo popularan implant za prelome kuka.
   Konsultovali smo dr Radoičića koji ima puno iskustva sa tom vrstom implanta i odgovor je da je za procenu da li može da se izvadi neophodan pregled sa snimkom.

   za pregled u Dr Dren vam je neophodan običan rendgen snimak kuka sa butnom kosti.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

  1. Poštovani
   zavisi o kakvim se šrafovima radi, potom ko gde i kako ih je stavio.
   Najbolje je da se ukoliko ste u mogućnosti javite na pregled sa dokumentacijom i rendgen snimcima stopala, dobićete sve odgovore u čukljeva i šrafova za čukljeve.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 11. Postovani,
  Pre 8 meseci imala sam prelom tibie i fibule.Stavljena mi je velika ploca od pola lista do skocnog zgloba.Mnogo mi smeta i stalno izaziva neka upalna stanja.Dijabeticar sam pa mi to dodatno pravi problem.Da li to vec moze da se vadi jer na snimku dr kaze da sve stoji dobro i da je sraslo sta treba.Hvala,pozdrav!

  1. Poštovani
   za procenu da li je moguće vađenje je neophodan pregled, ukoliko ste dijabetičar neophodna je dodatna pažnje i opreznost tokom rada.
   ukoliko želite možete da zakažete.

   Hvala na javljanju
   telefon za zakazivanje pregleda je 069 693 640

   Dr Dren Ortopedija

 12. Postovani pre 2 nedelje sam polomio podkolenicu desne noge i izvrsen je operativni zahvat
  Pa me zanima da li pločica koja je postavljena u nozi moze da se pomeri i da kost počne lose zarastat i kolko traje bol posle operacije
  Hvala

  1. Poštovani, odgovore na vaša pitanja i detaljna objašnjenja o svim aspektima operacija preloma dajemo pacijentima koji su operisani u Dr Dren ortopediji,
   uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da niste bili naš pacijent, nemamo uvid u vaše prethodno lečenje i zato nismo u mogućnosti da vam odgovorimo adekvatno.

   Hvala
   Srdačni pozdrav

 13. Nosila sam Ilizarov aparat zbog preloma Tibie i Fibule četiri meseca. Pre par dana mi je skinut, stavljen zavoj, redovno previjanje, zarastaju mesta gde su bile igle, ali se pojavio otok koji ne prolazi, posebno oko članka iznad stopala. Da li je to normalna pojava?
  Hvala unapred na odgovoru

  1. Poštovani,
   radi se o specifičnom stanju i okolnostima, za odgovor na vaše pitanje je neophodan pregled ortopeda.

   Izvolite zakažite, telefon za zakazivanje je 069 693640

   Srdačni pozdrav
   Dr Dren ortopedija

 14. Postovani,

  koliko traje oporavak nakon vadjenja plocice iz sake (bila polomljena IV MC kost prije 9 mjeseci), da treba ici na fizikalne terapije (koliko dugo) i nakon kojeg vremena je saka u punoj funkciji – u pitanju je rukometasica 20g. suterska ruka?

  Srdacno,

  1. Poštovani,
   obzirom da je u pitanju profesionalni sportista za procenu u vezi oporavka može da vam odgovori samo doktor tokom pregleda.

   Izvolite zakažite, telefon za zakazivanje je 069 693641 ili to možete da učinite putem online zakazivanja na našoj stranici za online zakazivanje
   Hvala

   Srdačni pozdrav
   Dr Dren ortopedija

 15. Pozdrav
  Osteosinteski materijal šrafove i šipke nosim u nozi od 2017, bila su razna odlaganja zbog Kovida. Danas sam konačno imala operaciju u drugoj bolnici ne u Drenu i šipka nije mogla biti odbranjena ona je srasla sa kosti. Šta možete da uradite Vi i da li postoji opasnost po moje zdravlje?
  Vanja

  1. Poštovani,
   Vi niste bili naš pacijent. Do sada, a nadamo se i nadalje, smo svima vadili sve što je potrebno.

   Izvolite zakažite, telefon za zakazivanje je 069 693641 ili to možete da učinite putem online zakazivanja na našoj stranici za online zakazivanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

artroskopija kolena artroskopska endoskopska operacija kolena meniskusa i prednjeg ukrštenog ligamenta

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena je minimalno invazivna ortopedska procedura. Omogućuje bezbedan uvid i intervencije na svim unutrašnjim strukturama kolena.

pročitaj više »
mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti