Operacija čuklja teška pitanja

Čukalj je najčešći deformitet

Operacija čuklja je nekad jedina opcija za uspešno rešavanje ovog deformiteta stopala. Čukalj na nozi je najčešći deformitet. Postoje brojne opcije lečenja. Iako možda ne deluje tako, čukalj je jedan od čestih razloga za obraćanje ortopedu

čukalj na nozi lečenje čuklja

Tretman čuklja Dr Dren

Čukalj - Teška pitanja i odgovori

Primetili smo da su po vašem interesovanju, operacija čuklja moguće naše najpopularnije objave na društvenim mrežama.

Dobijamo puno pitanja pored najčešćeg u vezi cene izdvajaju se i određena pomalo neočekivana i neuobičajena.

Iznenađujuće se često postavljaju tzv. ,,teška,, pitanja, zato ćemo pokušati da ih na jednom mestu navedemo i odgovorimo kako najbolje umemo.

Ako imate dodatnih pitanja slobodno ih postavite putem emaila drdrenortopedija@gmail.com

čukalj hallux valgus Dr Dren

💸💶Koliko košta opeacija čuklja?

Postoje različiti čukljevi i brojne operativne opcije. Operacija čuklja najčešće može tačno da se odgovori na pregledu. Pregledi se zakazuju telefonom ili emailom.

Već duže vremena imamo tipske standardne cene. Cene korekcija čukljeva su određene tipom deformiteta, potrebnim potrošnim materijalom, planom korekcije i praćenja.

Dešavalo se da vas naš pacijent preporuči i da imate isti tip čukljeva, sličnih ste godina i zdravstvenog stanja i naravno cena je ista.

U svakom slučaju znajte da se u Dr Dren trudimo da uz primenu najboljih materijala obezbedimo optimalne cene.

👣 Da li može čukalj da se vrati posle operacije?

Odgovor je da. Naravno da može, u hirurgiji je sve moguće.

Čovek je živo biće, ne radi se o lako zamenljivim mehaničkim delovima i ne postoji mogućnost egzaktnih računica.

Ali ako se korekcija čuklja uradi kako treba šanse za vraćanje čuklja su neznatne, iako uvek postoje.

Napominjemo u ortopedskoj hirurgiji se ne daju garancije u vezi ishoda.

U Dr Dren imamo izuzetno veliku seriju čukljeva sa uspešnoću koja je veća nego u mnogim svetskim centrima.

Dodatno imamo aktivnu opciju da ako se čukalj ,,vrati,, (mereno u odgovarajućim uglovima za procenu više od 20% od idealnih vrednosti) bilo kada u prve dve godine posle naše intervencije uradićemo reviziju. Bez vaših dodatnih troškova (naravno opcija važi ukoliko ste poštovali postop uputstva).

 

💀 Da li može da se umre od operacija čuklja?

Iznenađujuće često pitanje koje nam postavljate kad se raspitujete u vezi operacija čuklja.

Bez obzira na moguće reakcije uvek ćemo odgovoriti istinito.

Odgovor je da. Naravno da može, ponavljamo u hirurgiji je gotovo sve moguće, nekad i nezamislivo.

Dodatni odgovor je da može da se umre od infarkta, udara groma, u saobraćaju, može da se umre od komplikacija bilo koje medicinske intervencije pa i od čukljeva.

Lakom pretragom možete da saznate da se dešavaju i opisani su smrtni ishodi posle intervencija. Moguće je kod primene injekcija, operacije krajnika, slepog creva, i brojnih drugih čestih i jednostavnih medicinskih intervencija.

Ipak realnost je da su šanse da umrete od operacije čuklja, kad radi intervenciju radi iskusan doktor u lokalnoj anesteziji gotovo nepostojeće. Objektivno mnogo su manje nego kod mnogih drugih intervencija.

U Dr Dren preduzimamo sve što je u našoj moći da čukljeve korigujemo na najbezbedniji, najsavremeniji mogući način u lokalnoj anesteziji. Po protokolu bez zadržavanja, aktivno smanjujemo mogućnost za bilo kakve rizike i komplikacije.

Dr Dren nije nastavna ustanova, sa jedne strane nažalost ne obavljamo edukaciju lekara. Sa druge strane intervencije u Dr Dren ne izvode ,,pseudoeksperti,, niti početnici bez adekvatnog iskustva. Korekcije čukljeva u Dr Dren rade doktori sa iskustvom od više stotina ovih intervencija u lokalnoj anesteziji.

 

🧛 Da li operacija čuklja mnogo krvari?

iznenadilo nas je da postoji pogrešno predubeđenje da čukalj dovodi do krvarenja,

Možda će vam ovaj podatak zvučati neverovatno ali gubitak krvi kod Dr Dren korekcije čuklja je praktično često manji nego kod uzimanja krvi za analize. A hirurški postupak je zapravo bezbedniji i manje invazivan od mnogih stomatoloških oralno hiruških intervencija.

Nikad u dosadašnjoj praksi nismo evidentirali bilo kakav značajniji gubitak krvi kod operacije čuklja, niti smo ikada bili u prilici da primenjujemo bilo kakve nadoknade krvi posle.

Čak i kod pacijenata koji hronično koriste antikoagulantnu terapiju, po adekvatnoj pripremi i profilaksi nije bilo niti očekujemo krvarenja.

 

👋 Ćao imam čukalj ne bih da plaćam zanima me da li će me moj doktor operisati isto (i takođe česta varijanta napišite mi šta da mu kažem da mi radi) da bude kao na slici sa vašeg profila ?

Zanimljivo a često pitanje je u stvari da li je isto i kod vas i kod drugih?

Ne postoji mogućnost da odgovorimo na način koji bi vam olakšao izbor. Možete da pročitate naše tekstove, da pitate naše lekare na pregledu sve što vas zanima i garantujemo da ćemo se potruditi da odgovorimo na medicinska pitanja kako najbolje umemo.

Svako ima pravo da izabere kome će pokloniti poverenje, kao što od lekara očekujemo da izabere i predloži metodu lečenja za koju smatra da je odgovarajuća.

Nažalost upućivanje sugestija kako da vas kolega iz druge ustanove operiše nije moguće, niti vam preporučujemo da tim putem instruirate lekare bilo gde.

Imali smo i imamo čast da nam poverenje ukazuju pacijenti sa svih strana sveta, uvek se jednako trudimo da dajemo sve od sebe da vam pružimo najbolju moguću uslugu.

U svakom slučaju biće nam čast ukoliko se odlučite za nas, a poželećemo vam sreću i uspešan oporavak ako odaberete druge kolege ili ustanove.

 

👨‍⚖️ Operisala sam čukalj u inostranstvu evo slika (najčešće nažalost pokazuje neuspeh korekcije) to mi je radio ,,expert,,(obično velika slova imena i bolnice) rekli su mi da je potrebna nova operacija, ja želim da tužim ali mi treba papir da mi napišete šta i kako to?

Uvek verujemo da su kolege postupale sa najboljom namerom i da su učinili sve što su mogli da vam pomognu.

Komplikacije uključujući i neuspeh korekcije su moguće, i dešavaju se svuda u svetu. Komplikacije su moguće i u najvećim centrima i hirurzima sa najvećim iskustvom.

Gde god da ste imali intervenciju uvek smo spremni da u skladu sa mogućnostima medicinski pomognemo da se problem reši.

U takvim situacijama preporučujemo da se fokusirate na rešenje problema. Zato nikoga ne ohrabrujemo da se izlaže dodatnom stresu bavljenja nezdravstvenim pitanjima.

Objasnićemo da ne očekujete neke druge momente.

Nadamo se razumevanju našeg stava da se ne bavimo niti želimo da učestvujemo u bilo kakvim dodatnim eventualnim aktivnostima koje nisu medicinske prirode.

 

📸 Doktor u drugoj bolnici mi je rekao da su vaše slike fotomontaža i da ne može čukalj u lokalnoj anesteziji?

Više puta smo dobili slično pitanje.

Ipak verujemo da se moguće niste razumeli dobro sa doktorom.

Danas je sve lako proverljivo, slike koje smo objavili su takve kakve su. Potpuno su realne i autentične, i uvek sa odobrenjem naših dragih pacijenata.

https://drdren.com/cukljevi-hallux-valgus/

https://drdren.com/cukljevi-halux-valgus-iskustva-pitanja-i-odgovori/

Broj intervencija koje smo obavili u lokalnoj anesteziji minimalno invazivno je izuzetan. Serija je bez ikakvih komplikacija ili neželjenih reakcija na lokalni anestetik.

Ne brinite, zaista nam nije stalo da se desi, niti je moguće da neko od naših pacijenata objavi da intervencija nije izvedena u lokalnoj ako je dogovoreno bude u lokalnoj anesteziji.

Podelite ako vam se dopalo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

artroskopija kolena artroskopska endoskopska operacija kolena meniskusa i prednjeg ukrštenog ligamenta

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena je minimalno invazivna ortopedska procedura. Omogućuje bezbedan uvid i intervencije na svim unutrašnjim strukturama kolena.

pročitaj više »
mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti