Revizija proteze kolena Reinterventna endoproteza kolena

Revizija proteze kolena je operacija kojom se menja ili popravlja loše nefunkcionalno veštačko koleno.

To jest već je ugrađeno veštačko koleno, a ta proteza kolena iz raznih razloga ne funkcioniše dobro i bezbolno pa je potrebo da se ponovnom operacijom zameni.

 

U Dr Dren Dr Radoičić i saradnici izvode sve vrste revizionih operacija kuka, kolena i ramena. Imamo veliko iskustvo, izuzeno veliku seriju uspešno operisanih pacijenata. Kao i mogućnosti da izvedemo sve vrste revizija zamena zglobova kuka, kolena i ramena. Od dijagnoze, preko planiranja, izbora najboljih implanatata za vaš slučaj, operacije i rehabilitacije.


Veštačka kolena se rade već dugo, u poslednje vreme se to jako česte operacije. U hirurgiji su komplikacije moguće i posledično postoji potreba da se kod određenog broja pacijenata nešto popravlja ili menja nakon primarne operacije ugradnje kolena.

revizija proteze kolena revizija proteze kolena

Revizija proteze kolena reoperacija već ugrađenog kolena


Revizija vestačkog kolena reinterventna endoproteza kolena ili ponovna operacija zamena kolena podrazumeva odstranjivanje svih ili nekih komponenata već ugrađenih implantata kolena i zamenu novim obično posebno dizajniranim revizionim implantima. 

Jednostavno zvuči ali se u najvećem broju slučajeva radi o izuzetno zahtevnoj i složenoj intervenciji.

Mnogi ortopedi rade primarne zamena kolena. Pacijenti u prvu operaciju zamene kolena obično ulaze sa izuzetno dobrim šansama da sve prođe idealno. 

 

Međutim u slučaju potrebe za revizijom veštačkog kolena revizija proteze kolena uglavnom  se javljaju pacijenti po preporuci ili koji su se bolje informisali za revizionu nego za prvu operaciju ugradnje veštačkog zgloba.

Iako su u osnovi slične operacije, revizija proteze kolena u odnosu na primarnu zamenu kolena je kompleksnija dugotrajnija i složenija procedura. Revizija proteze kolena zahteva posebno planiranje, obično su potrebni i posebni revizioni implantati ali najpre sposoban hirurg.

 

Neuspeh revizije često rezultuje ishodom koji može da stvori trajne ili nerešive probleme tako da za ovu vrstu operacija posebno važi da nije pitanje gde već ko.

 

Revizija proteze kolena indikacije za ponovnu operaciju


Ukoliko vam je potrebna revizija endoproteze kolena to znači da ste već upoznati sa brojnim aspektima preoperativne pripreme i postoperativnog toka. Možete da nam se javite sa dokumentacijom koju već imate a dobićete uputstva šta je sve dodatno poželjno da se uradi od pregleda i analiza.

Indikacije razlozi za reviziju endoproteze kolena su brojne. Ponekad smo prinuđeni da koristimo revizione implantate iza primarnu zamenu kolena.

Najčešči razlozi za reviziju proteze kolena su:

labavljenje implantata,
nestabilnost zgloba,
infekcija endoproteze infekcija veštačkog kolena,
bol,
koštani defekti, osteoliza
ukočenost – ograničeni pokret kolena ,
prelomi u blizini implantata

Infekcija veštačkih zglobova infekcija proteze kuka i infekcija proteze kolena 

Infekcija proteze kuka ili kolena je u poslednje vreme jedan od češćih razloga zbog kojih nam dolaze pacijenti za reviziju. Imamo značajno iskustvo i praktično tim stručnjaka za sveobuhvatnu dijagnostiku i lečenje infekcija endoproteza kuka i kolena. Uz podršku iskusnih mikrobiologa i infektologa tretiramo infekcije vestackih zglobova one ili two stage procedurama, sa visokom stopom uspeha.

Reoperacija proteza kuka ili kolena rizici

Kao i za sve veće hirurške procedure, određeni rizici i komplikacije postoje i kod revizione operacije zamene kolena. Čak su nešto viši nego kod primarne nekomplikovane operacije zamene kolena, posebno kod infekcija kolena. Detaljnije možete da vidite u tekstu za endoprotezu kolena.

U svakom slučaju potreba za zamenom kolena nije nerešivo stanje i potrebno je da znate da niste osuđeni na trajni invaliditet ukoliko se operacija revizija zamene kolena obavi uspešno. 

Sa novim modernim pristupima i implantima i reviziona operacija kolena ima odlične izglede za uspeh, odnosno za vaše normalno i bezbolno kretanje.

Ishod revizije kolena je najvećim delom uslovljen (princip važi planetarno) vašim stanjem (prisutna ili ne infekcija kolena, ligamentarne slabosti ili koštani defekti) i sposobnostima i znanjem hirurga.

 

Ukoliko vam je potrebna revizija endoproteze kuka to znači da ste već upoznati sa brojnim aspektima preoperativne pripreme i postoperativnog toka, možete da nam se javite sa dokumentacijom koju već imate a dobićete uputstva šta je sve dodatno poželjno da se uradi od pregleda i analiza.

 

za ortopediju Dr Dren

Ortopedski hirurg doc dr sc med D. Radoičić

 

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

Revizija proteze kolena

Reinterventna endoproteza kolena

Infekcija kolena nakon operacije infekcija vestackog kolena

Podelite ako vam se dopalo:

4 одговора

  1. Poštovani
   Da možete
   Najbolje je da nas nazovete pa ćemo dogovoriti termin za dr Radoičića

   Telefon je 069 693640

   Hvala
   Srdačni pozdrav

 1. Operisala sam koleno u decembru, ne Dr Dren kod vas nego u inostranstvu, koleno jos nemogu da savijem .Doktori koji su gledali snimak kolena posle operacije ,kazu da je proteza dobro odradjena.

  1. Poštovani, posle operacije zamene kolena bi trebalo da pokrećete koleno bez bolova i ograničenja, ali komplikacije su uvek moguće. POzicija implantata koja se vidi na snimku je samo jedan od faktora koji utiču na ishod i vaše zadovoljstvo.

   U svakom slučaju najbolje je da planirate da dođete na pregled u Dr Dren sa snimcima i dobićete sve odgovore.
   telefon za zakazivanje je +381 69 693640

   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dr Dren društvene mreže

Popularno

Orthogol gel – deluje protiv bola, ukočenosti i otoka. Sadrži najbolje od prirode za zglobove, hrskavice, tetive i mišiće.

Orthogol kapsule – za čuvanje i povratak pokreta. Sadrže idealno balansiranu kombinaciju najboljih sastojaka za zdravlje zglobova.

Omogućuju optimalan unos preporučenih materija za održavanje zdravlja zglobova.

Kolagen Marina je tečni najbolji hidrolizovani Naticol kolagen sa optimalnom formulom za jedru kožu, sjajnu i gustu kosu i zdrave čvrste nokte

Immunogol kapsule – najbolje za jačanje imuniteta, pre i posle operacija, u toku oporavka ili slabosti.

Budite obavešteni

Prijavite se za naš newsletter

Bez spama, samo obaveštenje ao novim proizvodima i akcijama.

Sadržaj
možda je zanimljivo

skorašnji postovi

artroskopija kolena artroskopska endoskopska operacija kolena meniskusa i prednjeg ukrštenog ligamenta

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena je minimalno invazivna ortopedska procedura. Omogućuje bezbedan uvid i intervencije na svim unutrašnjim strukturama kolena.

pročitaj više »
mortonov neurom bol u stopalu

Mortonov neurom

Mortonov neurom ili Mortonova bolest je bolno uvećanje nerva u prednjem delu stopala. Mortonov neurom je bolno uvećanje

pročitaj više »

You cannot copy content of this page

orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive
orthogol gel najbolji gel za zglobove mišiće ligamente tetive

Važno je ko Vas pregleda i ko daje injekcije za zglobove

🎁 za vas

Dr Dren poklanja – posle pregleda ili injekcije

u Dr Dren na poklon potpuno besplatno dobijate ORTHOGOL gel

orto Injekcije, intervencije i pokloni!

3u1 hijaluronske injekcije od 18000 din

PRP inj. regenlab 24 000

 PRP i Hijaluron Cellular matrix 30000 din. 

BMAC za zglobove

POKLON Orthogol gel za datu injekciju

(pregled i stručno davanje su uključeni u akcijsku cenu ograničen broj injekcija, trajanje akcije do utroška planiranih inj.)

pozovite 069 693 640

Dr Dren AKCIJA !

Pokloni i popusti 

proverite ponudu i povoljnosti